Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Kouč PSG Galtier chce získať ešte jedného útočníka

Na archívnej snímke z 20. júla 2022 tréner futbalistov Paríža St. Germain Christophe Galtier sleduje hráčov počas prípravného zápasu Paríž St. Germain - Kawasaki Frontale v Tokiu. Foto: TASR/AP

Paríž má v tíme síce trio Neymar, Kylian Mbappe a Lionel Messi, ale sezónu skomplikujú novembrové majstrovstvá sveta v Katare.

Paríž 11. augusta (TASR) - Tréner futbalistov parížskeho Saint-Germain Christophe Galtier plánuje podpísať ešte jedného útočníka pred uzavretím prestupového obdobia. Šampióna francúzskej Ligue 1 už posilnil útočník Hugo Ekitike z Reims, ale na druhej strane tím opustil Angel Di Maria, s ktorým sa vedenie klubu nedohodlo na predĺžení spolupráce. Informovala agentúra DPA.

Galtier zároveň potvrdil, že Arnaud Kalimuendo je blízko k prestupu do Rennes. Paríž má v tíme síce trio Neymar, Kylian Mbappe a Lionel Messi, ale sezónu skomplikujú novembrové majstrovstvá sveta v Katare. Galtier chce preto k dispozícii širší káder. "Chcem priviesť ešte ďalšieho útočníka, pretože máme veľmi nabitý program. Klub na tom tvrdo pracuje, som v neustálom kontakte s predstavenstvom a prezidentom klubu. Nesmieme urobiť žiadne chyby a nič neuponáhľať," povedal tréner Galtier na tlačovej konferencii pred sobotňajším súbojom Ligue 1 proti Montpellieru.

Paríž Saint-Germain opustí aj Argentínčan Mauro Icardi. "Neviem, či má ponuky, ktoré sa mu páčia. Klub na tom pracuje s Icardim, aby sme našli najlepšie možné riešenie. V minulej sezóne mal veľmi málo hracieho času," skonštatoval Galtier.