Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Debutanta Kovalíka nerozhodilo ani pískanie maďarských fanúšikov

Na snímke slovenský reprezentant Jozef Kovalík v zápase Davisovho pohára proti Maďarovi Mártonovi Fucsovicsovi v 2. kole 1. skupiny euro-africkej zóny 15. júla 2016 v Budapešti. Foto: TASR/Martin Baumann

Svojím víťazstvom výrazne priblížil slovenský tím k postupu do septembrovej baráže o svetovú skupinu.

Budapešť 16. júla (TASR) - Slovenský daviscupový debutant Jozef Kovalík v zápase proti maďarskej jednotke Mártonovi Fucsovicsovi preukázal fyzickú i mentálnu odolnosť. Nerozhodili ho ani domáci fanúšikovia, ktorí v budapeštianskom Europe Tennis Center pískali medzi jeho podaniami a snažili sa ho vyviesť z miery hlasným bubnovaním i skandovaním mena svojho miláčika cez megafón.

Viackrát si vyslúžili upozornenie od empajrového rozhodcu i hlásateľky. "Necítil som, že by to bolo zo strany maďarských fanúšikov prehnané a nešportové. V daviscupových zápasoch to takto býva, že fandia a pískajú do servisom či medzi prvým a druhým podaním. Je to normálne. Snažil som sa sústrediť na svoju hru a nevnímať to," uviedol Kovalík, ktorý výrazne priblížil slovenský tím k postupu do septembrovej baráže o svetovú skupinu.

VIDEO: Slováci vedú po úvodnom dni v Maďarsku 2:0, Kovalík zdolal Fucsovicsa


Kapitán tímu Miloslav Mečíř sa snažil vyloviť v pamäti, koľkým jeho zverencom sa podarilo uspieť hneď pri premiére v prestížnej súťaži. "Pred dvomi rokmi sa o bombastický výsledok postaral Noro Gombos. V zápase proti Rakúsku zdolal Dominica Thiema, ktorý je teraz v elitnej svetovej desiatke. Spomínam si aj na môj prvý daviscupový duel. Proti bývalému Sovietskemu zväzu som s Rusom Andrejom Česnokovom prehrával 0:2 na sety, no podarilo sa mi to otočiť."

VIDEO: Mečíř po úspešnom debute Kovalíka: "Jojo ukázal bojovné srdce"


Mečíř pred sobotňajšou štvorhrou zdôraznil, že v Davis Cupe je vždy najťažšie získať tretí bod. "Je dobré, že sme sa po prvom dni dostali do dvojbodového vedenia. Andrej Martin s Igorom Zelenayom aspoň budú môcť nastúpiť na debla pokojnejší a lepšie naladení, ale zasa aby neboli moc uspokojení. Maďarov nesmú podceniť a nemôžu si myslieť, že zápas zvládnu ľavou zadnou," upozornil šéf slovenskej lavičky.