Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Bratislavská polícia požiadala Nové Mesto o zakázanie finále na NFŠ

Na snímke Národný futbalový štadión v Bratislave. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Na pohárové derby sa predávali vstupenky pre fanúšikov Slovana aj Spartaka.

Bratislava 27. apríla (TASR) - Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave sa obrátilo na mestskú časť Bratislava-Nové Mesto so žiadosťou o zakázanie finále Slovnaft Cupu, ktoré sa má medzi ŠK Slovan a FC Spartak Trnava uskutočniť v nedeľu 8. mája na Národnom futbalovom štadióne. V stredu o tom informoval profil Šport v RTVS na sociálnej sieti Instagram.

Konanie stretnutia na Tehelnom poli schválili členovia výkonného výboru Slovenského futbalového zväzu. SFZ je organizátor finále. "V súvislosti s týmto futbalovým zápasom sa na mestskú časť Bratislava-Nové Mesto dnes obrátilo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave so žiadosťou o zakázanie tohto športového podujatia, pričom poukázalo na viaceré bezpečnostné riziká a dokonca na možné ohrozenie života a zdravia. Za rizikové označil toto podujatie podľa polície aj samotný organizátor. Vzhľadom na to, že ide o novú vec, musia sa ňou kolegovia najskôr oboznámiť a následne sa rozhodne o ďalšom postupe," uviedla mestská časť v stanovisku pre RTVS.

Na pohárové derby sa predávali vstupenky pre fanúšikov Slovana aj Spartaka. Zákaz pre rivalov, ktorý znemožňuje priaznivcom oboch klubov navštevovať do konca sezóny štadión súpera, sa na duel nevzťahuje. V októbrovom stretnutí Fortuna ligy prišlo na trnavskom Štadióne Antona Malatinského k výtržnostiam. Zápas nedohrali a skontumovali ho v prospech hostí. Súboj Slovan - Trnava je vo FL na programe aj v nedeľu 1. mája, no len za účasti domácich fanúšikov.