Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Kraj získal povolenie na výstavbu novej hokejovej haly v Trenčíne

Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Momentálne prebiehajú prípravné stavebné práce, ktoré by mali byť ukončené do konca apríla tohto roku.

Trenčín 17. februára (TASR) – Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) získal právoplatné povolenie na výstavbu hokejovej haly v Trenčíne – Zámostí. Hala je súčasťou pilotného projektu Hokejovej akadémie v Trenčíne, ktorého úlohou je vychovávať budúce hokejové hviezdy ako komplexné športové osobnosti.

Podľa vedúcej odboru regionálneho rozvoja Úradu TSK Martiny Lamačkovej momentálne prebiehajú prípravné stavebné práce, ktoré by mali byť ukončené do konca apríla tohto roku. Následne sa bude môcť pristúpiť k stavbe samotnej hokejovej haly.

"Aktuálne finišuje spracovanie realizačného projektu a hneď po jeho odovzdaní bude pripravené a spustené verejné obstarávanie na zhotoviteľa stavebných prác. Ak sa nevyskytnú v súťaži problémy, očakávame spustenie stavebných prác približne na začiatku letných prázdnin," informovala Lamačková.

Nová hokejová hala vyrastie v lokalite stredoškolského kampusu, kde sídli päť škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti TSK, ktoré navštevuje viac ako 1600 žiakov. Spoločný projekt Trenčianskeho samosprávneho kraja a Slovenského zväzu ľadového hokeja finančne podporila aj vláda Slovenskej republiky.