Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Kramer skončil na poste trénera bundesligového Schalke 04

Na snímke tréner FC Schalke 04 Frank Kramer reční počas tlačovej konferencie v Gelsenkirchene v utorok 7. mája 2022. Foto: TASR/AP

Kramer sa ujal kormidla v klube v júni tohto roka, predtým pôsobil v Hoffenheime, Fürthe, Fortune Düsseldorf i Arminii Bielefeld.

Gelsenkirchen 19. októbra (TASR) - Frank Kramer už nie je tréner futbalistov Schalke 04 Gelsenkirchen. Vedenie klubu ho prepustilo deň po utorkovej zahanbujúcej prehre 1:5 v druhom kole Nemeckého pohára na ihrisku Hoffenheimu. Schalke sa nedarí ani v lige, s jedinou výhrou za desať kôl figuruje na predposlednej 17. priečke.

Bundesligový nováčik z Gelsenkirchenu prehral päť predchádzajúcich zápasov vo všetkých súťažiach. Člen vedenia Peter Knäbel avizuje, že zmeny nastanú nielen na trénerskom poste. "Musíme sa výrazne zlepšiť vo všetkých oblastiach, ak chceme splniť náš hlavný cieľ v sezóne a tým je záchrana v najvyššej súťaži," vyhlásil Knäbel.

Kramer sa ujal kormidla v klube v júni tohto roka, predtým pôsobil v Hoffenheime, Fürthe, Fortune Düsseldorf i Arminii Bielefeld. Informovala agentúra DPA.