Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Krasokorčuliar Hagara postúpil do voľných jázd na ME

Slovenský krasokorčuliar Adam Hagara vystupuje počas krátkeho programu mužov na majstrovstvách Európy v krasokorčuľovaní vo fínskom Espoo 25. januára 2023. Foto: TASR/AP

Na vlaňajšom šampionáte v estónskom Tallinne obsadil Hagara v krátkom programe 25. priečku a tesne mu unikol postup do voľných jázd.

Espoo 25. januára (TASR) - Adam Hagara postúpil na krasokorčuliarskych ME vo fínskom Espoo do voľných jázd. Šestnásťročný slovenský reprezentant obsadil v stredajšom krátkom programe 21. miesto so známkou 65,15 bodu. Za vlastným maximom z októbra minulého roka zaostal len o 1,27 bodu.

Na vlaňajšom šampionáte v estónskom Tallinne obsadil Hagara v krátkom programe 25. priečku a tesne mu unikol postup do voľných jázd. Na MS v Montpellieri skončil na 26. mieste, v Espoo tak už teraz má istotu najlepšieho umiestnenia v kariére na vrcholných podujatiach. "Som určite rád za postup. Tvrdo som trénoval a som veľmi šťastný, že sa mi to podarilo. Do voľných jázd pôjdem s tým, čo mám natrénované. Budem sa snažiť predviesť čo najlepšie dva trojité axely a aj ostatné trojité skoky," povedal Hagara pre RTVS.

Suverénne najlepší výkon v stredajšom krátkom programe predviedol Francúz Adam Siao Him Fa, ktorý dostal od rozhodcov známku 96,53 bodu. Druhý bol Talian Matteo Rizzo (86,46), tretí Lotyš Deniss Vasiljevs (84,81). Najväčší favorit mužskej súťaže Talian Daniel Grassl sa nevyhol viacerým zaváhaniam. Obhajca striebornej medaily pôjde do voľných jázd až z 8. priečky.

V Espoo nesúťažia ruskí a bieloruskí krasokorčuliari, ich neúčasť súvisí s inváziou Ruska na Ukrajinu. Zlato z mužskej súťaže tak nemôže obhajovať Rus Mark Kondraťjuk.

Výsledky ME v krasokorčuľovaní v Espoo

muži - krátky program:
1. Adam Siao Him Fa (Fr.) 96,53, 2. Matteo Rizzo (Tal.) 86,46, 3. Deniss Vasiljevs (Lot.) 84,81, 4. Kevin Aymoz (Fr.) 83,75, 5. Lukas Britschgi (Švaj.) 79,26, 6. Vladimir Samoilov (Poľ.) 78,26 ..., 21. Adam HAGARA (SR) 65,15