Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Šport

Krasokorčuliar Hagara sa predstaví vo finále juniorskej GP v Pekingu

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Sedemnásťročný pretekár si zaistil miestenku vďaka svojim výkonom v prestížnom seriáli.

Bratislava 2. októbra (TASR) - Slovenský krasokorčuliar Adam Hagara postúpil na finálové podujatie juniorskej Grand Prix, ktoré sa uskutoční od 7. do 10. decembra v Pekingu.

Sedemnásťročný pretekár si zaistil miestenku vďaka svojim výkonom v prestížnom seriáli. Priebežne mu patrí piate miesto v celkovom hodnotení, v ktorom nazbieral 24 bodov. Do konca zostáva ešte jedno podujatie v Jerevane. Počas prebiehajúcej sezóny zvíťazil na mítingu juniorskej GP v Linzi pred druhým Hyungyeomom Kimom z Kórejskej republiky a Beckom Strommerom z USA.

Informáciu o postupe sa dozvedel počas 31. ročníka Memoriálu Ondreja Nepelu v Bratislave, na ktorom obsadil piate miesto. "Cez deň som išiel späť, zobudil som sa a prečítal som si, že som sa tam dostal. Veľmi som to neriešil, pretože ma čakala voľná jazda, ale myslím si, že teraz si to užijem a aj oslávim. Je to aj zodpovednosť, budem sa poriadne pripravovať a pokúsim sa zajazdiť čo najlepšie," povedal pre RTVS prvý Slovák v histórii, ktorý sa prebojoval na finálové podujatie juniorskej GP.