Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Slováci v tancoch na ľade obsadili na ME 23. miesto, na čele sú Rusi

Ruský tanečný pár Viktoria Sinicinová, Nikita Kacalapov vystupuje v rytmických tancoch na majstrovstvách Európy v krasokorčuľovaní v estónskom Tallinne 14. januára 2022. Foto: TASR/AP

Na prvom mieste po polovici súťaže je ruský pár Viktoria Sinicinová, Nikita Kacalapov, ktorý získal 87,89 bodu.

Tallinn 14. januára (TASR) - Slovenskí reprezentanti v tancoch na ľade Mária Sofia Pucherová a Nikita Lysak obsadili na majstrovstvách Európy v krasokorčuľovaní v estónskom Tallinne konečné 23. miesto. V rytmických tancoch dostali v piatok známku 54,19 bodu a nepostúpili medzi dvadsiatku najlepších do voľných jázd.

Slovenský pár na európskom šampionáte absolvoval premiéru. Na olympiádu do Pekingu sa nekvalifikoval. "Na pohľad sme predviedli peknú jazdu. Uvedomujeme si, že robíme chyby a vieme, na čom musíme popracovať do najbližšieho vrcholného podujatia. Tým pre nás bude marcový svetový šampionát v Montpellieri. Nemali sme čo stratiť. Snažili sme sa odjazdiť, čo vieme," povedal Lysak pre Slovenský krasokorčuliarsky zväz (SKrZ).

Na prvom mieste po polovici súťaže je ruský pár Viktoria Sinicinová, Nikita Kacalapov, ktorý získal 87,89 bodu. Druhá priečka patrí taktiež Rusom, Alexandra Stepanovová s Ivanom Bukinom majú manko 1,44 b. Tretiu pozíciu drží pred voľnými tancami talianske duo Charlene Giugnardová, Marco Fabbri (86,45). Vyvrcholenie súťaže je na programe v sobotu od 12.35 SEČ.

ME v estónskom Tallinne - tance na ľade:


rytmické tance:
1. Viktoria Sinicinová, Nikita Kacalapov 87,89 bodu,
2. Alexandra Stepanovová, Ivan Bukin (všetci Rus.) 86,45,
3. Charlene Giugnardová, Marco Fabbri (Tal.) 83,35,
4. Lilah Fearová, Lewis Gibson (V.Brit.) 79,97,
5. Olivia Smartová, Adrian Diaz 77,99,
6. Sara Hurtadová, Kirill Chaľavin (všetci Šp.) 75,83,... 23. Mária Sofia PUCHEROVÁ, Nikita LYSAK (SR) 54,19