Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Krasokorčuliarka Doboszová nepostúpila do voľných jázd

Na snímke slovenská krasokorčuliarka Ema Doboszová. Foto: TASR - Martin Baumann

Slovensko ešte budú na šampionáte reprezentovať Adam Hagara medzi mužmi a v súťaži tanečných párov sa predstaví Anna Šimová po boku Kirilla Aksenova.

Saitama 22. marca (TASR) - Slovenská krasokorčuliarka Ema Doboszová nepostúpila na MS v japonskom meste Saitama do piatkových voľných jázd. V stredajšom krátkom programe sólistiek síce dosiahla nový osobný rekord 53,01 b., ale stačilo jej to iba na 28. miesto. Ďalej sa prebojovalo 24 súťažiacich, najlepšiu pozíciu si vybojovala domáce obhajkyňa titulu Kaori Sakamotová.

Devätnásťročná Doboszová absolvovala premiérový štart na MS. "Ema zajazdila krátky program veľmi slušne. Zajazdila svoje optimum, až mierny nadpriemer. Napriek tomu ju delilo 1,65 bodu od účasti na finále. Moje subjektívne pocity sú, že predviedla naozaj veľmi slušný program. Súťažné pole je však nabité veľmi kvalitnými a silnými pretekárkami. Predpokladám, že toto bude pre ňu dobrá a silná skúsenosť. Určite to zužitkuje v prospech svojich budúcich štartov na majstrovských súťažiach," povedal pre TASR prezident Slovenského krasokorčuliarskeho zväzu (SKrZ) Jozef Beständig.

Slovensko ešte budú na šampionáte reprezentovať Adam Hagara medzi mužmi a v súťaži tanečných párov sa predstaví Anna Šimová po boku Kirilla Aksenova.

ženy - poradie po krátkom programe:

1. Kaori Sakamotová (Jap.) 79,24 bodov
2. Haein Lee (Kór. rep.) 73,62
3. Mai Miharaová (Jap.) 73,46
4. Isabeau Levitová (USA) 73,03
5. Loena Hendrickxová (Belg.) 71,94
6. Niina Petrokinová (Est.) 68,00,
... 28. Ema DOBOSZOVÁ(SR) 53,01 - nepostúpila do volných jázd