Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Šport

Vianoce Myslivečkovej s Csölleyom budú o rodine aj cestovaní

Na snímke tanečný pár (vpravo) Lukáš Csölley a Lucie Myslivečková. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Hoci si slovenský krasokorčuliar Lukáš Csölley ychutná aj tradičné slovenské vianočné zvyky, opäť pričuchne aj k talianskym.

Bratislava 24. decembra (TASR) - Vytúžený oddych v rodinnom kruhu, ale aj cestovanie a Vianoce po taliansky. Najmä o tom budú najkrajšie sviatky v roku pre slovenský krasokorčuliarsky pár Lucie Myslivečková a Lukáš Csölley. Čerstvá slovenská občianka Myslivečková ich absolvuje v prítomnosti českej rodiny, Csölley opäť absolvuje mnohochodovú vianočnú večeru v Taliansku.

Týždeň pred Vianocami absolvovali medzinárodné majstrovstvá Slovenska v Košiciach, po ktorých už myslia na ME a ZOH. V príprave na vrcholy sezóny na chvíľu poľavia, aby si oddýchli s najbližšími. "Bude to pre mňa obdobie vytúženého oddychu v kruhu rodiny. Na Štedrý deň budem doma v Bratislave s rodinou, no 26. decembra už pôjdeme s mojou talianskou priateľkou k nim do Talianska. Veľmi sa teším na to, že vypnem a pár dní budem myslieť na niečo iné než zvyčajne," prezradil plány Csölley.

Vianočné sviatky budú v jeho prípade o čase strávenom s najbližšími, ale aj o cestovaní. Hoci si vychutná aj tradičné slovenské vianočné zvyky, opäť "pričuchne" aj k talianskym. "Myslím si, že vianočné prejedanie sa v Taliansku je ešte väčšie ako u nás na Slovensku. Zvyky sú tam podobné, no trebárs kapustnicu tam nepoznajú. Tiež však na Štedrý deň jedia rybu a šaláty, takže v tomto nie je veľký rozdiel. Talianska kuchyňa je však známa množstvom chodov a vo sviatočný večer ich je asi osem," prezradil Csölley.

Jeho partnerka v tancoch na ľade Lucie Myslivečková dostala pár dní pred Vianocami darček v podobe slovenského občianstva. S potrebným "papierom" v ruke sa teší, že pred náročným obdobím načerpá sily v rodinnom kruhu. "Vianoce mám veľmi rada. Určite ich aj tento rok strávim s rodinou v Česku. Mám však svoju rodinu, ktorá žije v Břeclavi, babička je však v Ostrave a ja bývam v Prahe. Bude to rozlietané, ale posnažím sa stráviť s každým aspoň jeden deň. Pre mňa nie sú Vianoce o darčekoch, ale čase strávenom s rodinou. Samozrejme, že budú aj nejaké darčeky a prekvapenia, ale ja osobne nemám rada stres súvisiaci s tým, komu čo dám. Mnohí ľudia hovoria, že Vianoce sú pre nich stresové obdobie. V mojom prípade to tak nie je. Ja sa vždy teším na to, že sa konečne dostanem domov a tam jednoducho vypínam," uviedla Myslivečková. V súvislosti s Vianocami, ale aj blížiacim sa Novým rokom a súťažami svetového významu, majú jasné želania. "Želám si, aby sme užili spoločné chvíle a aby náš tím fungoval rovnako dobre ako doteraz. Samozrejme, aby nám vydržalo zdravie a aby sme mali aj potrebné šťastie. Olympiáda bude pre nás vrchol doterajšej kariéry. Verím, že si to užijeme a dosiahneme pekný výsledok," poznamenala Myslivečková.