Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Krejčíková a Siniaková po roku opäť vo finále štvorhry

Česká tenistka Barbora Krejčíková, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Krejčíková so Siniakovou si tak po roku opäť zahrajú o titul, vlani v deblovom finále nestačili na Mertsenovú s Arinou Sobolenkovou z Bieloruska.

Melbourne 27. januára (TASR) - České tenistky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková sa prebojovali do finále štvorhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne. Najvyššie nasadená dvojica si vo štvrtkovom semifinále poradila s tretím nasadeným rusko-belgickým párom Veronika Kudermetovová, Elise Mertensová hladko 6:2, 6:3.

Krejčíková so Siniakovou si tak po roku opäť zahrajú o titul, vlani v deblovom finále nestačili na Mertsenovú s Arinou Sobolenkovou z Bieloruska. Tento rok ich vo finále čaká brazílsko-kazašská dvojica Beatriz Haddad Maiová a Anna Danilinová. Tá v semifinále zdolala nasadené dvojky Šuko Aojamaovú a Enu Šibaharaovú z Japonska v troch setoch 6:4, 5:7 a 6:4.


ženy - štvorhra - semifinále:

Beatriz Haddad Maiová, Anna Danilinová (Braz./Kaz.) - Šuko Aojamaová, Ena Šibaharaová (Jap.-2) 6:4, 5:7, 6:4, Barbora Krejčíková, Kateřina Siniaková (ČR-1) - Veronika Kudermetovová, Elise Mertensová (Rus./Belg.-3) 6:2, 6:3