Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Kristína Kučová prehrala v semifinále turnaja v Bukurešti s Vinciovou

Slovenská tenistka Kristína Kučová odvracia loptičku Talianke Roberte Vinciovej v semifinále dvojhry žien na turnaji WTA v Bukurešti 12. júla 2014. Kučová prehrala 1:6, 3:6. Foto: TASR/Agerpres Alex Tudor

Kučovej nevyšiel úvod zápasu s Vinciovou, keď dvakrát stratila vlastné podanie a skúsená Talianka si vybudovala náskok 4:0.

Bukurešť 12. júla (TASR) - Slovenská tenistka Kristína Kučová neuspela v semifinále dvojhry na antukovom turnaji WTA v Bukurešti (dotácia 250.000 eur). Druhej nasadenej Talianke Roberte Vinciovej podľahla za 67 minút hladko v dvoch setoch 1:6, 3:6. Napriek prehre dosiahla mladšia zo sestier Kučových v rumunskej metropole životný úspech na WTA Tour, keď po prvý raz v kariére postúpila medzi elitné kvarteto. Z Bukurešti si odnáša prémiu 11.300 USD a 110 bodov do svetového rebríčka WTA.

Talianka sa v boji o titul stretne s najvyššie nasadenou domácou Simonou Halepovou, ktorá v druhom semifinále vyradila krajanku Monicu Niculescuovú v troch setoch 6:2, 4:6 a 6:1.

Kučovej nevyšiel úvod zápasu s Vinciovou, keď dvakrát stratila vlastné podanie a skúsená Talianka si vybudovala náskok 4:0. Slovenka následne odvrátila hrozbu "kanára", no to bolo z jej strany v prvom sete všetko. Vinciová umne využívala bekhendový slajz a darilo sa jej lákať Kučovú na sieť, kde momentálne najlepšia svetová deblistka zakončovala úspešnými volejmi.

Po krátkej dažďovej prestávke vstúpila do druhého dejstva lepšie Kučová a po rýchlom brejku sa ujala vedenia 1:0. Vinciová však potom získala štyri gemy v rade a zápas už dotiahla do víťazného konca. Za stavu 5:3 premenila vďaka esu hneď prvý mečbal. Kristína Kučová tak "nepomstila" svoju staršiu sestru Zuzanu, ktorá pred tromi rokmi na turnaji v Budapešti prehrala s Vinciovou z mečbalov.

"Kika" Kučová po semifinálovej prehre netajila sklamanie. "Dnes to nebol môj deň a Roberta si to skúsene ustrážila. V druhom sete som mala pár šancí chytiť sa v zápase, no súperka si to vždy dobre uhrala. Bola to pre mňa veľká skúsenosť a musím na sebe ďalej pracovať, aby takéto výsledky prišli aj nabudúce," povedala pre TASR víťazka juniorky na US Open z roku 2007.

Slovenská tenistka Kristína Kučová odvracia loptičku Talianke Roberte Vinciovej v semifinále dvojhry žien na turnaji WTA v Bukurešti 12. júla 2014. Kučová prehrala 1:6, 3:6.
Foto: TASR/Agerpres Alex Tudor


dvojhra - semifinále:

Roberta Vinciová (2-Tal.) - Kristína KUČOVÁ (SR) 6:1, 6:3

Simona Halepová (1-Rum.) - Monica Niculescuová (Rum.) 6:2, 4:6, 6:1