Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Kubiš z Dukly jedenásty na belgickej klasike Circuit de Wallonie

Slovenský cyklista Lukáš Kubiš, foto z archívu. Foto: TASR Andrej Galica

Zvlnená klasika so štartom a cieľom v Charleroi merala 194 km a z víťazstva sa tešil skúsený francúzsky šprintér Christophe Laporte v drese Cofidisu.

Charleroi 13. mája (TASR) - Slovenský cyklista Lukáš Kubiš v drese Dukly Banská Bystrica obsadil vo štvrtok 11. miesto na belgickej jednorazovke Circuit de Wallonie.

Zvlnená klasika so štartom a cieľom v Charleroi merala 194 km a z víťazstva sa tešil skúsený francúzsky šprintér Christophe Laporte v drese Cofidisu. Druhý finišoval v hromadnom dojazde jeho krajan Marc Sarreau (AG2R Citroën) a tretí skončil Laurence Pithie z Nového Zélandu (Equipe continentale Groupama-FDJ). Dvadsaťjedenročný Kubiš sa taktiež zapojil do hromadného špurtu a v konkurencii World Tour a Pro tímov skončil na peknom 11. priečke. Pripísal si aj 15 bodov do rebríčka UCI.

Napriek tomu chcel dosiahnuť ešte lepší výsledok. "Dnešná upršaná jednorazovka vôbec nebola jednoduchá. Neustále ataky, dážď a najmä krátke, no prudké kopce. Po štarte som bol aktívny, lebo jeden z cieľov bol únik dňa, no neskôr som si uvedomil, že to zrejme nepôjde do únikov. Nakoniec asi po stovke odišli traja a tí tam boli najdlhšie. Najväčšia selekcia nastala v prudkom, dvadsaťpercentnom kopci, kde sme vpredu ostali asi deväťdesiati. Dnes som sa cítil naozaj dobre a tak som si o to viac veril do šprintu. Nebál som sa a snažil som sa využiť vláčik Cofidisu. Vláčik som si vybral dobrý, ale už som nemal na to z toho zrýchliť, čo ma mrzí, pretože to nebolo ani prvej desiatky," citovala ho Dukla na svojom profile na facebooku.



výsledky:

1. Christophe Laporte (Fr./Cofidis, Solutions Credits) 4:18:42
2. Marc Sarreau (FR./AG2R Citroën)
3. Laurence Pithie (N.Zél./Equipe continentale Groupama-FDJ)
... 11. Lukáš KUBIŠ (SR/Dukla Banská Bystrica) všetci rovnaký čas
... 107. Marek ČANECKÝ +8:32
nedokončili: Adam FOLTÁN, Juraj BELLAN, Patrik TYBOR, Tobias VANČO, Ján Andrej CULLY (všetci SR/Dukla Banská Bystrica)