Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Kučera vyzval zväzy na prejavenie solidarity so športovcami z Ukrajiny

Na archívnej snímke z 31. augusta 2021 splnomocnenec vlády SR pre mládež a šport Karol Kučera. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Ak je to len trochu možné, vytvorte, prosím, tréningové podmienky a zázemie, aby mohli ďalej športovať, a tým pádom aj lepšie psychicky znášať celú situáciu, uviedol Kučera.

Bratislava 15. marca (TASR) - Splnomocnenec vlády SR pre mládež a šport Karol Kučera v utorok vyzval športové zväzy na prejavenie solidarity so športovcami z Ukrajiny. Zdôraznil, že ukrajinský ľud vrátane športovcov sa bráni, ako môže, a športovcom je znemožnené v čase vojny športovať.

"Kontaktujte, prosím, svojho ukrajinského partnera, športové zväzy a kluby vo svojom športe a podajte pomocnú ruku v podobe poskytnutia zázemia ukrajinským deťom, ktoré ešte prednedávnom mohli slobodne navštevovať svoje športové krúžky. Rovnako aj ďalším športovcom, ktorí teraz museli nútene opustiť svoje domovy a prerušiť tak športové aktivity na území ich štátu,"
uviedol Kučera.

Splnomocnenec vlády sa zároveň poďakoval tým, ktorí tak už spravili. Priblížil, že napríklad ukrajinskí plavci už trénujú na území Slovenska pod strechou Slovenskej plaveckej federácie. "Ak je to len trochu možné, vytvorte, prosím, tréningové podmienky a zázemie, aby mohli ďalej športovať, a tým pádom aj lepšie psychicky znášať celú situáciu," dodal.

Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu už odporučilo športovým zväzom, organizáciám a klubom, aby umožnili deťom z ukrajinských rodín trénovať v športových kluboch. Účelom je uvoľnenie sociálneho a duševného napätia u týchto detí.