Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. apríl 2026Meniny má Miroslava
< sekcia Šport

Kundrátová obsadila na SP v Káhire 5. miesto na bradlách

Ilustračná snímka. Foto: TASR Lukáš Grinaj

Prvenstvo vybojovala úradujúca olympijská víťazka z Paríža 2024 aj majsterka sveta z Jakarty 2025 v tejto disciplíne Alžírčanka Kaylia Nemourová výkonom 14,033 b.

Baku 5. apríla (TASR) - Slovenská reprezentantka v športovej gymnastike Barbora Kundrátová obsadila 5. miesto na bradlách na podujatí Svetového pohára v Káhire. V nedeľnom finále získala známku 12,800 bodu.

Prvenstvo vybojovala úradujúca olympijská víťazka z Paríža 2024 aj majsterka sveta z Jakarty 2025 v tejto disciplíne Alžírčanka Kaylia Nemourová výkonom 14,033 b. Kundrátová predviedla o 134 tisícin bodu lepšiu zostavu ako v kvalifikácii. Do finále medzi najlepšiu osmičku prenikla v tejto sezóne druhýkrát, v Baku obsadila 8. miesto za 9,466 b.

„Som veľmi, veľmi šťastná, že som to takto zvládla. Zacvičila som novú zostavu s novým záverom. Mala som to v pláne už v Baku, ale tam to úplne nevyšlo. Táto nová zostava je pre mňa veľmi cenná, opäť ma to trochu posunulo. Vo finále som išla ako prvá a rozhodkyne ešte mali zastrúhané ceruzky, dali mi veľa zrážok. Napriek tomu som s mojím výkonom veľmi spokojná. Príjemne ma to potešilo aj namotivovalo,“ uviedla podľa oficiálnej stránky Slovenskej gymnastickej federácie (SGF) reprezentantka, ktorú čaká najbližšie vystúpenie v SP v chorvátskom Osijeku 9.-12. apríla. Vrcholom sezóny by pre ňu mali byť augustové majstrovstvá Európy v Záhrebe.