Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 13. máj 2024Meniny má Servác
< sekcia Šport

Pozitívny test na koronavírus v nemeckom tíme mal Hofmann

Hráč nemeckej futbalovej reprezentácie Marcel Halstenberg počas tréningu kvalifikácie MS proti Islandu v nemeckom Duisburgu. Pozitívny test na koronavírus v nemeckej futbalovej reprezentácii mal stredopoliar Jonas Hofmann. Foto: TASR/AP

Vedenie reprezentácie je v úzkom kontakte s miestnymi zdravotníckymi orgánmi, no samotný zápas, ktorý má výkop o 20.45 h v Duisburgu, by nemal byť ohrozený.

Berlín 25. marca (TASR) - Pozitívny test na koronavírus v nemeckej futbalovej reprezentácii mal stredopoliar Jonas Hofmann. Potvrdil to vo štvrtok Nemecký futbalový zväz (DFB).

Nemci sa vo štvrtok chystali nastúpiť na úvodný zápas kvalifikácie MS proti Islandu. Pozitívny test u hráča Borussie Mönchengladbach odhalili po stredajšom testovaní. Hofmann nastúpil do izolácie a nemá žiadne príznaky ochorenia COVID-19. "Dúfam, že budem čo najskôr k dispozícii Borussii," vyhlásil sklamaný hráč podľa DPA.

"Je to trpká správa takto blízko pred zápasom, pre trénera i celý tím," uviedol riaditeľ DFB Oliver Bierhoff, ktorý dúfa, že sa v tíme neobjavia ďalšie pozitívne prípady: "Boli sme veľmi disciplinovaní v dodržiavaní hygienických pravidiel."

Vedenie reprezentácie je v úzkom kontakte s miestnymi zdravotníckymi orgánmi, no samotný zápas, ktorý má výkop o 20.45 h v Duisburgu, by nemal byť ohrozený. "Podľa situácie v tomto momente sa zápas proti Islandu určite uskutoční," povedal hovorca zväzu Jens Grittner.

Káder Nemecka opustil aj obranca Lipska Marcel Halstenberg, pretože bol v priamom kontakte s nakazeným hráčom.