Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Kyrgios sa pred verdiktom zastal Djokoviča: Musí sa cítiť odcudzený

Austrálsky tenista Nick Kyrgios, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Djokovič v nedeľu čakal na verdikt austrálskeho federálneho súdu po skončení pojednávania o jeho odvolaní sa proti zrušeniu víza zo strany austrálskeho ministra pre imigráciu.

Melbourne 16. januára (TASR) - Austrálsky tenista Nick Kyrgios sa ešte pred definitívnym verdiktom súdu zastal Novaka Djokoviča a kritizoval nedostatok podpory pre Srba od ostatných hráčov. Kyrgios pritom v minulosti lídrovi svetového rebríčka adresoval ostré slová pre jeho benevolentný prístup ku pandémii koronavírusu.

"Neočakával, že práve ja mu teraz budem v médiách kryť chrbát. Uprostred tohto všetkého sa však musí ako človek cítiť odcudzený," povedal Kyrgios vo svojom podcaste No Boundaries. "Nie je dobré, keď sa cítite, akoby bol celý svet proti vám a nemôžete s tým nič urobiť."

Djokovič v nedeľu čakal na verdikt austrálskeho federálneho súdu po skončení pojednávania o jeho odvolaní sa proti zrušeniu víza zo strany austrálskeho ministra pre imigráciu. Deň pred začiatkom Australian Open mal trojčlenný senát rozhodnúť, či sa bude môcť na turnaji zúčastniť a zabojovať o rekordný 21. grandslamový titul v kariére.