Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Šport

Kings sú po 19 rokoch krok od finále Stanleyho pohára, zdolali Phoenix

Jarret Stoll sa objíma s brankárom Jonathanom Quickom po víťazstve nad Phoenixom, teší sa aj Drew Doughty Foto: TASR/AP

Tím z Los Angeles tak vyhral ôsmy zápas v play off v rade počnúc duelom v úvodnom kole proti Vancouveru Canucks a celkovo má vo vyraďovacej sérii pozoruhodnú bilanciu 11 výhier a 1 prehra.

Phoenix 18. mája (TASR) - Hokejistov Los Angeles Kings delí od účasti vo finále Stanleyho pohára po 19 rokoch už len jediná výhra. "Králi" v noci na piatok zvíťazili v treťom finálovom stretnutí play off Západnej konferencie NHL nad Phoenixom Coyotes 2:1 a v sérii vedú 3:0 na zápasy.

Skóre duelu v hale Staples Center síce otvoril v 22. minúte hosťujúci Daymond Langkow, ale na jeho presný zásah odpovedal už o necelé tri minúty Slovinec Anže Kopitar. Záverečná tretina sa už niesla v réžii domácich, ktorí zaznamenali víťazný gól v 42. minúte zásluhou Dwighta Kinga.

"Je skvelé sledovať, ako tento tím valcuje ostatných. V mužstve sú chlapci, ktorí už také niečo zažili, ale i takí, pre ktorých je to novinka. Úspešnými nás robí to, že zvládame tento úspech. Opäť vedieme 3:0. Už to nie je iba o príležitosti, ale tiež o zodpovednosti pripraviť sa a odohrať dobrý zápas," citoval portál nhl.com útočníka Kings Dustina Browna.

Los Angeles natiahlo svoju víťaznú šnúru v play off už na osem zápasov, počnúc duelom v úvodnom kole proti Vancouveru Canucks. Celkovo má vo vyraďovacej sérii pozoruhodnú bilanciu 11 výhier a 1 prehra. V ich bránke podal opäť spoľahlivý výkon gólman Jonathan Quick, ktorý zneškodnil 18 streleckých pokusov. Hoci nepriaznivú sériu 0:3 na zápasy dokázali v histórii play off NHL dosiaľ otočiť len tri kluby, kapitán "kojotov" Shane Doan však nevešia hlavu. "Vieme, čo musíme urobiť. Musíme vyhrať ďalší zápas. Potrebujeme zlepšiť hru a nájsť cestu k víťazstvu. Sme samozrejme sklamaní, že už prehrávame 0:3, ale tento tím je dostatočne odolný na to, aby sa s tým ešte pokúsil čosi urobiť," vyhlásil.

"Králi" budú mať prvú príležitosť ukončiť sériu v noci na pondelok, navyše v domácom prostredí pred vlastnými fanúšikmi.



Play off zámorskej NHL:
Finále Západnej konferencie:
LOS ANGELES - PHOENIX 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)
Góly:
24. Kopitar, 42. King - 22. Langkow. Brankári: Quick - Smith, strely na bránku: 28:19, 18.367 divákov. Stav série: 3:0.