Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Lacko zaslúžene vyhral nad Melzerom v 2. kole vo Wimbledone

Lukáš Lacko Foto: TASR/AP

Jeho ďalším súperom bude Francúz Jo-Wilfried Tsonga.

Wimbledon 28. júna (TASR) - Slovenský tenista Lukáš Lacko sa prebojoval už do 3. kola dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. Zverenec trénera Mateja Liptáka si v druhom kole poradil s Rakúšanom Jürgenom Melzerom po päťsetovej bitke 6:4, 6:7 (4), 3:6, 6:3 a 6:4. Lacko na posvätnej tráve All England Clubu vyrovnal svoje grandslamové maximum z tohtoročného Australian Open v Melbourne.

Bývalému hráčovi elitnej svetovej desiatky odplatil prehru z daviscupového stretnutia v štajerskom Bad Gleichenbergu z marca 2010. V dueli o postup do osemfinále nastúpi v sobotu proti vlaňajšiemu semifinalistovi piatemu nasadenému Francúzovi Jo-Wilfriedovi Tsongovi. Lacko má vo Wimbledone už istú prémiu 38.875 libier a 90 bodov do rebríčka ATP Entry pre nasadzovanie.

Lacko v úvodnom geme duelu s Melzerom stratil podanie, bleskovo však vyrovnal na 1:1 a po ďalšom brejku v desiatej hre získal prvý set vo svoj prospech. O druhom dejstve si obaja hráči držali servis a tak na rad prišiel tajbrejk. Na začiatku skrátenej hry viedol Lacko 3:1, Melzer však otočil na 4:3 a v koncovke slávil úspech.

O osude tretieho setu rozhodol šiesty gem, v ktorom Melzer prelomil podanie Lacka. Vo štvrtom dejstve mal vďaka rýchlemu brejku navrch najlepší slovenský singlista. V rozhodujúcom sete Lacko po brejku v treťom geme odskočil Melzerovi na 3:1 a zápas už dotiahol do úspešného konca. Za stavu 5:4 premenil pri vlastnom servise hneď prvý mečbal.

Melzer po skončení zápasu priznal, že Lacko zvíťazil zaslúžene. "Po päťsetovej prehre je človek vždy sklamaný, podľa priebehu zápasu však Lacko vyhral zaslúžene. Keď bola loptička dlhšie v hre, dominoval a bol na kurte lepším hráčom. V druhom i treťom sete som skúšal zmeniť taktiku a hrať systémom servis-volej. Od začiatku štvrtého setu som však opäť ťahal za kratší koniec. Nemyslím si, že som podal zlý výkon, Lukáš však odohral výborný zápas," povedal Melzer pre rakúsku tlačovú agentúru APA.


muži - dvojhra - 2. kolo:

Lukáš LACKO (SR) - Jürgen Melzer (Rak.) 6:4, 6:7 (4), 3:6, 6:3, 6:4