Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

Laczkó vyhral na Grand Prix v talianskom Jesole disk i guľu

Na snímke strieborní medailisti, zľava Ladislav Čuchran (hod oštepom), Marián Kuřeja (hod kuželkou), Dušan Laczkó (hod diskom), v pozadí vľavo reprezentačný tréner Vladimír Bezdíček pózujú počas tlačovej konferencie po majstrovstvách Európy v paraatletike v poľskom meste Bydgoszcz, v Bratislave 9. júna 2021. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Seriál Grand Prix pokračuje druhým kolom vo švajčiarskom Nottwille, kde sa bude súťažiť od 26. do 28. mája.

Jesolo 9. mája (TASR) - Slovenskí paraatléti majú za sebou vydarený vstup do novej sezóny. Dušan Laczkó vyhral na víkendovom podujatí Grand Prix v talianskom Jesole obe svoje disciplíny - hod diskom (40,42 m) aj vrh guľou (11,60 m). Ladislav Čuchran poslal oštep do vzdialenosti 27,62 metra a skončil druhý, keď ho prehodil len Grék Manoulis Stefanoudakis.

"Teším sa. Moja priorita je disk a šiel som do Talianska s cieľom tú štyridsiatku hodiť. Čo sa mi aj podarilo. Na druhej strane, v guli som si hodil osobák. Tých 11,60 metra je o osemnásť centimetrov ďalej ako bol môj doterajší najlepší výkon," uviedol pre portál paralympic.sk 39-ročný Laczkó. Vlani na paralympiáde v Japonsku dosiahol v hode diskom výkon 41,37 metra, čo mu stačilo na piate miesto.

Seriál Grand Prix pokračuje druhým kolom vo švajčiarskom Nottwille, kde sa bude súťažiť od 26. do 28. mája.