Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Lahma chce za prezidenta DFB 17 percent Nemcov

Na archívnej snímke z 13. júla 2014 kapitán nemeckého futbalového tímu Philip Lahm drží víťaznú trofej po zisku titulu svetových šampiónov na 20. MS v Brazílii po tom, čo vo finále zvíťazili nad Argentínou 1:0 po predĺžení v Riu de Janeiro. Kapitán nemeckej futbalovej reprezentácie Philipp Lahm ukončil kariéru v národnom tíme. Stalo sa tak iba päť dní potom, ako 30-ročný obranca doviedol "Nationalelf" na MS v Brazílii k zisku štvrtého titulu svetových šampiónov. Foto: Archív TASR

Stolička šéfa DFB sa uvoľnila v pondelok po tom, ako Fritz Keller podal rezignáciu.

Berlín 18. mája (TASR) – Bývalého nemeckého reprezentanta Philippa Lahma si ako nového prezidenta Nemeckého futbalového zväzu (DFB) vie predstaviť až 17 percent Nemcov. Vyplynulo to z prieskumu, ktorý uskutočnila televízia RTL na vzorke 1003 ľudí.

Druhé miesto obsadil bývalý reprezentačný tréner Rudi Völler (9 percent), tretia bola predsedkyňa predstavenstva amatérskeho DJK Düsseldorf Ute Grothová (6 percent). Na delenej štvrtej priečke sa umiestnili legendárni Karl-Heinz Rummenigge a Uli Hoeneß (4 percentá).

Stolička šéfa DFB sa uvoľnila v pondelok po tom, ako Fritz Keller podal rezignáciu. O funkciu ho pripravil nevhodný výrok, keď svojho viceprezidenta Rainera Kocha prirovnal k predsedovi ľudového súdu počas nacistického režimu Rolandovi Freislerovi. O jeho nástupcovi sa však bude rozhodovať až začiatkom budúceho roka na valnom zhromaždení DFB. Zväz povedú dočasne viceprezidenti Rainer Koch a Peter Peters.