Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Lajovič nevylučuje Noleho účasť na Australian Open

Srbský tenista Novak Djokovi. Foto: TASR/AP

Ostatní tenisti podľa Stefanosa Tsitsipasa rešpektujú rozhodnutie dvadsaťnásobného grandslamového šampióna.

Sydney 30. decembra (TASR) - Srbský tenista Novak Djokovič má podľa svojho krajana Dušana Lajoviča stále šancu hrať na Australian Open. Líder svetového rebríčka sa v stredu na poslednú chvíľu odhlásil z ATP Cupu v Sydney, ktorý sa začne v sobotu.

Odhlásenie Djokoviča z reprezentačného podujatia podporilo špekulácie o jeho možnej neúčasti na otváracom grandslamovom turnaji sezóny. Srb odmieta potvrdiť, či je zaočkovaný proti koronavírusu, čo je podmienka pre štart v Melbourne. Ani Lajovič, ktorý bude namiesto neho viesť srbský tím v Sydney, nepozná oficiálny dôvod "Noleho" neúčasti: "Možno to vie ATP, ja nie. Povedal len to, že nejde na ATP Cup a snaží sa dostať na Australian Open."

Ostatní tenisti podľa Stefanosa Tsitsipasa rešpektujú rozhodnutie dvadsaťnásobného grandslamového šampióna. "Ak si myslí, že nie je z akéhokoľvek dôvodu pripravený hrať, je to jeho rozhodnutie. Myslím si, že väčšina hráčov to rešpektuje," povedal Grék pre agentúru AFP.

Srbsko vyhralo v roku 2020 úvodný ročník podujatia v Sydney, keď zdolalo Španielsko na čele s Rafaelom Nadalom, ktorý sa na ATP Cupe tiež neukáže. Tridsaťpäťročný tenista mal v decembri pozitívny test na koronavírus.