Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Lance Armstrong plánuje priznanie v rozhovore s Oprah Winfreyovou

Lance Armstrong Foto: TASR/AP

Zdiskreditovaný cyklista je pripravený priznať užívanie zakázaných látok.

Austin 12. januára (TASR) - Kontroverzný cyklista Lance Armstrong sa plánuje priznať k jednému z najväčších dopingových podvodov v televíznom rozhovore s Oprah Winfreyovou. V piatok o tom informoval USA Today.

Rozhovor pre svetoznámu talk-show sa má "natáčať" v pondelok v Arsmtrongovom dome v texaskom Austine a vysielať sa bude vo štvrtok v relácii Oprah Winfrey Network. Podľa agentúry AP je zdiskreditovaný cyklista pripravený priznať užívanie zakázaných látok, ale podľa nemenovaného zdroja nebude pravdepodobne hovoriť o detailoch obvinení Americkej antidpoingovej agentúry (USADA) z roku 2012.

Na základe spomínanej správy USADA odobrali Armstrongovi všetkých sedem titulov z Tour de France a dali mu aj doživotný zákaz aktívnej športovej činnosti, čo znamená, že má stop aj v obľúbenom triatlone.

Štyridsaťjedenročný Armstrong, ktorý roky vehementne popieral dopingové obvinenia USADA, bol súčasťou sofistikovaného dopingového programu v jeho tíme U.S. Postal Service. Okrem steroidov sa využíval krvný doping a nezákonné krvné transfúzie.