Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Juventus vyhral v Janove, drží si štvorbodový náskok pred Laziom

Juventus Turín zvíťazil na ihrisku Janova 3:1. Foto: TASR/AP

Uspelo aj Lazio, ktoré zvíťazilo na trávniku FC Turín 2:1, hoci v polčase prehrávalo 0:1.

Rím 30. júna (TASR) - Futbalisti Juventusu Turín si aj po utorkových dueloch 29. kola talianskej Serie A udržali na čele tabuľky štvorbodový náskok pred druhým Laziom. Na ihrisku FC Janov sa gólovo prebudili v druhom polčase a zvíťazili 3:1.

Strelecky sa za hostí presadili Paulo Dybala, Cristiano Ronaldo a Douglas Costa, domáci dokázali v 77. minúte už iba znížiť zásluhou Andreu Pinamontiho. Úradujúci majster natiahol sériu víťazstiev v najvyššej talianskej súťaži už na šesť zápasov. Naplno bodoval vo všetkých troch ligových stretnutiach po prestávke spôsobenej pandémiou koronavírusu. Janovu patrí v tabuľke 17. priečka.

Uspelo aj Lazio, ktoré zvíťazilo na trávniku FC Turín 2:1, hoci v polčase prehrávalo 0:1. Domáci sa ujali vedenia už v 5. minúte. Nicolas N'Koulou v šestnástke Lazia nastrelil ruku Cira Immobileho a rozhodca nariadil pokutový kop, ktorý premenil Andrea Belotti. Hostia mali v prvom polčase niekoľko šancí na vyrovnanie, Francesco Acerbi aj dokázal dostať loptu do brány, ale gól nemohol platiť pre ofsajd. Lazio sa dočkalo po prestávke, v 48. minúte po prihrávke Luisa Alberta vyrovnal svojím 29. tohtosezónnym gólom kanonier Immobile a v 73. minúte spečatil obrat tečovanou strelou Marco Parolo. Rímsky tím tak druhýkrát po sebe otočil duel z 0:1. Slovenský reprezentačný obranca v službách Lazia Denis Vavro sledoval celý zápas z lavičky náhradníkov. Turín po druhej prehre za sebou zostáva na 14. priečke.

Serie A - 29. kolo:



FC Turín - Lazio Rím 1:2 (1:0)
Góly: 5. Belotti (z 11 m) - 48. Immobile, 73. Parolo, D. Vavro (Lazio) celý zápas na lavičke náhradníkov

FC Janov - Juventus Turín 1:3 (0:0)
Góly: 77. Pinamonti – 50. Dybala, 56. Ronaldo, 73. Costa