Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Lazio potrestali za rasizmus fanúšikov čiastočným uzavretím štadióna

Ilustračná fotografia. Foto: TASR

V stretnutí medzi US Lecce a Laziom Rím (2:1) sa o ne postarali fanúšikovia hostí, ktorí urážali obrancu Samuela Umtitiho a krídelníka Lamecka Bandu.

Rím 5. januára (TASR) - Talianska futbalová federácia (FIGC) potrestala Lazio Rím za rasistické pokriky fanúšikov čiastočným uzavretím jeho štadióna. Na najbližšom zápase na Stadio Olimpico v nedeľu proti Empoli nebude môcť vpustiť divákov na tribúnu Curva Nord (Severná tribúna), ktorá býva zvyčajne vyhradená pre ultras.

Rozhodca Livio Marinelli musel v dôsledku rasistických pokrikov prerušiť stredajší zápas Serie A. V stretnutí medzi US Lecce a Laziom Rím (2:1) sa o ne postarali fanúšikovia hostí, ktorí urážali obrancu Samuela Umtitiho a krídelníka Lamecka Bandu.

Domáci priaznivci reagovali na urážky skandovaním mena Umtitiho, ten však opustil po zápase ihrisko v slzách. Incident odsúdil aj prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Gianni Infantino. "Zakričme nahlas a jasne: 'Nie rasizmu!'," uviedol na sociálnej sieti Instagram.

K udalosti sa vyjadril aj rímsky klub. "Fanúšikovia Lazia nie sú rasisti a nemôžu byť spájaní s niekoľkými indivíduami, ktorí poškodzujú imidž klubu," uviedlo Lazio vo svojom vyhlásení, z ktorého citovala agentúra AFP.