Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Slovenský brankár Le Giang získal ocenenie za charitatívny prínos

Na archívnej snímke Patrik Le Giang. Foto: TASR - Pavol Ďurčo

Zapojil sa aj do projektu "Enjoy Life", ktorého cieľom je prispieť k renovácií škôl v Indonézii.

Bratislava 17. novembra (TASR) - Slovenský futbalový brankár Patrik Le Giang získal od medzinárodnej hráčskej asociácie FIFPro cenu Merit Award, ocenenie za charitatívny prínos. Asociácia ho udeľuje od roku 2008 profesionálnym futbalistom Merit Award, Le Giang si cenu v kategórii Player Impact osobne prevzal na svetovom kongrese FIFPro v Paríži.

Brankára pražského Bohemians nominovala česká hráčska asociácia (ČAFH) za založenie nadácie, ktorá draží dresy známych futbalistov a výťažok venuje na podporu detí v núdzi. Zapojil sa aj do projektu "Enjoy Life", ktorého cieľom je prispieť k renovácií škôl v Indonézii. Informovala o tom tlačová správa Únie futbalových profesionálov (ÚFP).

"Mám v živote veľké šťastie, pretože sa mi splnil sen stať sa profesionálnym futbalistom a nastal čas, aby som to vrátil späť. Ak deti vzhliadajú k futbalistom ako ku svojim vzorom, nemali by ich vnímať ako ľudí s rýchlymi autami a balíkom peňazí. Mali by ich považovať za niekoho, kto využíva svoj vplyv na ovplyvnenie komunity. Uvedomil som si, že ak chcem inšpirovať ostatných, musím byť nielen lepším futbalistom, ale aj lepším človekom mimo ihriska. Preto som založil nadáciu Step by step. Jej filozofia nám pripomína, že bez ohľadu na to, aký malý je náš príspevok, stále nás posúva správnym smerom. A ak aj spadneme, je to len malý krôčik, ktorý nás privedie späť na cestu, ktorej cieľom je urobiť zo sveta lepšie miesto pre život," uviedol Patrik Le Giang pre FIFPro a dodal: "Prvoradým cieľom je poskytnúť finančnú podporu tým, ktorí to najviac potrebujú. Okrem toho však chceme inšpirovať mladých, aby boli lepšími ľuďmi a pomáhali tým, ktorí to potrebujú. Musíme sa spoločne starať o planétu, ktorú spolu zdieľame."