Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Le Graet chce žalovať francúzsku ministerku športu za urážku na cti

Prezident Francúzskej futbalovej federácie (FFF) Noel Le Graet. Foto: TASR/AP

Minulý mesiac sa prevalila kauza s hráčskou agentkou Soniou Souidovou, podľa ktorej obťažovanie prebiehalo v rokoch 2013 a 2017.

Paríž 1. marca (TASR) - Bývalý prezident Francúzskej futbalovej federácie (FFF) Noel Le Graet poprel obvinenie zo sexuálneho obťažovania a plánuje zažalovať francúzsku ministerku športu Amelie Oudeaovú-Casterovú za urážku na cti.

"Vyšetrovanie, ktorého som bol predmetom, sa uskutočnilo v úplnom rozpore s mojimi právami a zásadou kontradiktórnosti. Budem očakávať odškodnenie od štátu, nie finančné, ale morálne," citovali Le Graeta francúzske médiá. "Považujem to za znepokojujúce. Nikdy som nikoho neurážala a ani som ho priamo neobvinila z obťažovania," bránila sa Oudeaová-Casterová.

Le Graet odstúpil v utorok po 11 rokoch z funkcie po obvineniach zo sexuálneho a psychického obťažovania. Minulý mesiac sa prevalila kauza s hráčskou agentkou Soniou Souidovou, podľa ktorej obťažovanie prebiehalo v rokoch 2013 a 2017.

Funkcionár sa okrem toho nevhodným spôsobom vyjadril na adresu legendy francúzskeho futbalu Zinedina Zidana v súvislosti s možným obsadením postu reprezentačného trénera, keď spochybnil jeho kvality. Neskôr sa za svoje slová ospravedlnil.