Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

LeBron James opustil covid listinu, môže nastúpiť už v noci na sobotu

Na snímke sprava útočník Los Angeles Lakers LeBron James (6) a Maurice Harkless (8) zo Sacramenta Kings počas prvého polčasu zápasu basketbalovej NBA v Los Angeles, piatok 26. novembra 2021. Foto: TASR/AP

James už v septembri vyhlásil, že je zaočkovaný proti Covid-19. Po pozitívnom teste, resp. teste s nejednoznačným výsledkom, sa však musel riadiť ochranným a bezpečnostným protokolom.

Los Angeles 3. decembra (TASR) - LeBrona Jamesa vyškrtli z covidovej listiny a po vynechaní jedného zápasu sa môže vrátiť na palubovky NBA. Americký basketbalista chýbal Los Angeles Lakers napokon iba v noci na stredu v súboji na palubovke Sacramenta Kings, kde jeho tím zvíťazil 117:92.

James už v septembri vyhlásil, že je zaočkovaný proti Covid-19. Po pozitívnom teste, resp. teste s nejednoznačným výsledkom, sa však musel riadiť ochranným a bezpečnostným protokolom. Opakované dva testy v priebehu 24 hodín priniesli podľa vedenia ligy negatívne výsledky, hráč tak môže nastúpiť už v noci na sobotu SEČ proti mestskému rivalovi Clippers.

James vynechal v poradí 12. zápas v sezóne. Desať duelov pauzoval pre zranenia a v ďalšom si odpykal trest, svoj prvý v 19-ročnej profiligovej kariére. V tomto ročníku má priemer 25,8 bodu, 5,2 doskoku a 6,8 asistencie na zápas.