Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

LeBron James podpísal s Lakers nový dvojročný kontrakt

Na archívnej snímke LeBron James. Foto: TASR/AP

Štvornásobný najužitočnejší hráč NBA a štvornásobný šampión ligy spolu s Lakers dúfajú, že zabojujú o ďalší titul po tom, ako v sezóne 2021/2022 skončili bez účasti v play off.

Los Angeles 18. augusta (TASR) - Americký basketbalista LeBron James súhlasil s predĺžením zmluvy s klubom NBA Los Angeles Lakers o ďalšie dva roky. Nový kontrakt mu celkovo vynesie 97,1 milióna eur. Agentúru AP o tom informoval jeho agent.

Rich Paul zo športovej agentúry Klutch Sports uviedol, že vďaka maximálnej ligovej dohode je James najlepšie zarábajúci hráč v histórii NBA. Jeho nová zmluva zahŕňa hráčsku opciu, ktorá udrží druhého najlepšieho strelca v histórii NBA s Lakers po jeho 40. narodeninách v decembri 2024. V prípade, že nedôjde k zraneniu, James túto zimu pravdepodobne prekoná Kareema Abdula-Jabbara ako historického kráľa bodovania v NBA.

Štvornásobný najužitočnejší hráč NBA a štvornásobný šampión ligy spolu s Lakers dúfajú, že zabojujú o ďalší titul po tom, ako v sezóne 2021/2022 skončili bez účasti v play off. James vynechal značnú časť sezóny pre zranenie v troch zo štyroch rokov v tíme Lakers. O možnom predĺžení zmluvy sa hovorilo už dlhší čas, jeho rodina sa usadila v Los Angeles, kde najstarší 17-ročný syn Bronny hrá vysokoškolský basketbal.