Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

LeBron James sa stal ako prvý hráč NBA miliardárom už počas kariéry

Na snímke z 9. marca 2022 LeBron James (6) z Los Angeles Lakers pozerá na výsledkovú tabuľu počas druhého polčasu zápasu basketbalovej NBA proti Houston Rockets v Houstone. Foto: TASR/AP

Cez miliardovú hranicu mu pomohli preskočiť jeho obchodné aktivity mimo palubovky, keďže kontrakty v kluboch NBA mu priniesli "iba" okolo 350 miliónov amerických dolárov.

Los Angeles 3. júna (TASR) - Americký basketbalista LeBron James je dolárový miliardár. Finančný míľnik dosiahol podľa magazínu Forbes ako prvý hráč NBA už počas aktívnej kariéry. Vo veku 37 rokov stále pôsobí v zámorskej profilige v drese Los Angeles Lakers.

Cez miliardovú hranicu mu pomohli preskočiť jeho obchodné aktivity mimo palubovky, keďže kontrakty v kluboch NBA mu priniesli "iba" okolo 350 miliónov amerických dolárov. Medzi najvýraznejšie investície Jamesa patria jeho produkčná spoločnosť SpringHill Co a podiel vo firme Fenway Sports Group, ktorá vlastní futbalový FC Liverpool.

"Veľa ľudí si myslelo, že zlyháme a že som urobil obrovskú chybu, keď som do tohto biznisu priviedol mojich priateľov. My sme to však brali ako motiváciu a odrazový mostík, aby sme boli ešte lepší," povedal James o svojej spoločnosti SpringHill Co, ktorú založil pred dvoma rokmi a úspešne sa zaoberá primárne filmovou a televíznou produkciou.

Jediný ďalší basketbalový miliardár je Michael Jordan. Ten však túto métu dosiahol až dlho po tom, ako odišiel do basketbalového "dôchodku", keď na cene výrazne stúpli jeho investície v klube NBA Charlotte Hornets. Informovala o tom agentúra AFP.