Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Leclerc havaroval v Monaku s Laudovým monopostom z roku 1974

Pilot Ferrari Charles Leclerc. Foto: TASR/AP

K havárii došlo na nedeľnej historickej grand prix počas ukážkovej jazdy.

Monte Carlo 16. mája (TASR) - Monacký pretekár Charles Leclerc opäť havaroval v uliciach svojho rodného mesta. Tentokrát však poškodil historické Ferrari z roku 1974, na ktorom jazdil trojnásobný majster sveta Niki Lauda.

K havárii došlo na nedeľnej historickej grand prix počas ukážkovej jazdy. Súčasný líder celkového poradia F1 vstúpil prirýchlo do predposlednej zákruty Rascasse a pri brzdení mu ušla zadná časť monopostu 312B3-74. Po náraze bol ešte schopný pokračovať, nakoniec však musel zastaviť na cieľovej rovinke.

"Myslel som si, že v Monaku som si už odbil všetkú smolu a potom nedobrzdím do Rascasse s jedným z najviac ikonických áut v histórii F1," uviedol Leclerc na sociálnej sieti Twitter.

Na jeho domácej trati sa mu skutočne nedarí. Vlani zdemoloval svoje Ferrari v sekcii "bazén" a napriek zisku pole position tak nestál na štarte pretekov. Dva roky predtým odstúpil v 16. kole po kolízii s Nicom Hülkenbergom a v roku 2018 kolidoval s Brendonom Hartleym po tom, ako mu zlyhali brzdy. Preteky v uliciach kniežatstva nedokončil ani ako junior v F2. Najprv mu zlyhalo zavesenie kolies a v šprintových pretekoch mala jeho Prema elektrickú poruchu.