Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Leclerc na Ferrari získal pole position na VC Azerbajdžanu

Na snímke monacký pilot formuly 1 Charles Leclerc z tímu Ferrari oslavuje víťazstvo v kvalifikácii na nedeľnú Veľkú cenu Azerbajdžanu F1 na okruhu One city v Baku v sobotu 11. júna 2022. Foto: TASR/AP

Líder seriálu a úradujúci svetový šampión Max Verstappen (Red Bull) skončil tretí s mankom 0,347, na štvrtej pozícii bol Leclercov tímový kolega Carlos Sainz (+0,455).

Baku 11. júna (TASR) - Charles Leclerc na Ferrari odštartuje do nedeľnej Veľkej ceny Azerbajdžanu formuly 1 z prvého miesta. Pilot z Monaka si v sobotu vyjazdil na okruhu v Baku pole position, keď v kvalifikácii časom 1:41,359 min predstihol o 282 tisícin sekundy Mexičana Sergia Pereza zo stajne Red Bull.

Líder seriálu a úradujúci svetový šampión Max Verstappen (Red Bull) skončil tretí s mankom 0,347, na štvrtej pozícii bol Leclercov tímový kolega Carlos Sainz (+0,455). Pre Leclerca to je už šiesta pole position v prebiehajúcej sezóne. Preteky sú na programe v nedeľu o 13.00 SELČ.

Leclerc získal prvú pozíciu na štvrtej VC za sebou, predošlé tri však nedokázal využiť na víťazstvo. "Všetky pole position ma tešia, túto som však nečakal. Vozy Red Bullu vyzerali tentoraz rýchlejšie, ale v poslednom kole mi všetko vyšlo," povedal po kvalifikácii Leclerc.