Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Ledecká chce na P-T-S nadviazať na Ostravu: Vždy sa mi tam beží dobre

Slovenská atlétka Daniela Ledecká. Foto: TASR/Jakub Kotian

Slovenský atletický zväz (SAZ) pripravil do hlavného programu pretekov 14 disciplín, zhodne 7 pre mužov i pre ženy.

Bratislava 19. mája (TASR) - Tohtoročná edícia atletického mítingu P-T-S je v Šamoríne na programe 9. júna. Medzi najväčších domácich favoritov 57. ročníka, ktorý je zároveň jedným z kvalifikačných podujatí na letné MS a ME, patria Emma Zapletalová či Ján Volko. Spolu so slovenskou atlétkou roka 2021 zabojuje na 400 m prekážok aj jej krajanka Daniela Ledecká, ktorá začala letnú sezónu sľubne - v 1. kole českej extraligy dosiahla čas 56,83 sekundy.

"Už pred pretekmi v Ostrave som chcela dokázať, že mám na kvalitný výkon aj na začiatku sezóny. Dúfam, že bude môj rok takto pokračovať aj naďalej. Na P-T-S sa mi bežalo vždy dobre a chcem pred slovenskými divákmi podať kvalitný výkon," uviedla Ledecká na štvrtkovej tlačovej konferencii v bratislavskom Dome športu. Dvadsaťpäťročná prekážkarka je zároveň bývalá držiteľka slovenského rekordu v tejto disciplíne, ktorý dosiahla práve na "péteeske“ v roku 2019 (56,79).

V mužskej kategórii sa na 400 m prekážok predstaví aj Martin Kučera. Slovenský olympionik z Ria mal vydarený začiatok sezóny s časom 50,22 sekundy, ktorý dosiahol taktiež v Ostrave. "Už tréning naznačoval, že by som tam mohol mať dobrý výsledok, čo mi dodalo sebavedomie. Chystám sa ešte na ďalšie preteky, aby som nazbieral body do kvalifikácie a dostal sa aspoň na Európu," uviedol 32-ročný Kučera, ktorý je druhý najlepší v disciplíne v slovenskej histórii.

Slovenský atletický zväz (SAZ) pripravil do hlavného programu pretekov 14 disciplín, zhodne 7 pre mužov i pre ženy. Muži by sa mali v dvojhodinovom hlavnom programe, ktorý odvysiela v priamom prenose RTVS, predstaviť v behoch na 100, 200, 400, 800 a 400 m prekážok, v žrdi a v oštepe, sedmičku disciplín pre ženy tvoria behy na 100, 400, 800, 1500 (alebo 5000 m), 100 m prekážok a 400 m prekážok a diaľka. P-T-S bude mať opäť strieborný štatút seriálu World Athletics Continental Tour, pričom diváci budú mať voľný vstup.