Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Lehkonen pre zranenie prsta nepomôže Coloradu minimálne 4 až 6 týždňov

Hokejista Artturi Lehkonen (vpredu) z Colorada Avalanche sa snaží vyhodiť puk, vzadu slovenský hokejista Tomáš Tatar z New Jersey Devils a vpravo brankár Justus Annunen z Colorada Avalanche počas zápasu zámorskej NHL Colorado Avalanche - New Jersey Devils 1. marca 2023 v Denveri. Foto: TASR - AP

Dvadsaťsedemročný Fín odohral za Avalanche prvý duel v Montreale, kde pôsobil pred výmenou v marci uplynulého roka šesť sezón.

Colorado 14. marca (TASR) - Fínsky hokejista Artturi Lehkonen pre zranenie prsta nepomôže Coloradu v zámorskej NHL minimálne 4 až 6 týždňov. Útočník sa zranil v druhej tretine zápasu proti Montrealu Canadiens (8:4).

Dvadsaťsedemročný Fín odohral za Avalanche prvý duel v Montreale, kde pôsobil pred výmenou v marci uplynulého roka šesť sezón. V stretnutí strelil dva góly, zaznamenal aj jednu asistenciu a vyslúžil si potlesk domácich fanúšikov. Druhý presný zásah bol jeho stý v kariére. Lehkonen však duel nedohral, pretože práve pri druhom góle ho puk zasiahol do pravej ruky a strela vlastného spoluhráča a krajana Mikka Rantanena mu zlomila prst.

"Bude to 4 až 6 týždňov, ale možno aj viac. Je to pre nás obrovská strata. Dobre, že to je na ruke a môže pokračovať v tréningu," povedal tréner Jared Bednar pre oficiálnu stránku klubu.

Lehkonen odohral v tejto sezóne 62 zápasov a pripísal si kariérne maximum v počte gólov (20), asistencií (29) a bodov (49). Coloradu chýbajú aj útočníci Gabriel Landeskog a Darren Helm, obrancovia Erik Johnson a Kurtis MacDermid a brankár Pavel Francouz.