Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Lehner obvinil viacero tímov, vedenie profiligy s ním chce hovoriť

Na snímke vľavo brankár Vegas Robin Lehner po inkasovanom góle, vpravo jeho spoluhráč Mark Stone, archívne foto. Foto: TASR/AP

Lehner tvrdí, že mnoho tímov dáva hokejistom lieky na upokojenie a proti úzkosti bez lekárskeho súhlasu.

New York 4. októbra (TASR) - Predstavitelia zámorskej hokejovej NHL už kontaktovali Robina Lehnera, aby si s brankárom tímu Vegas Golden Knights vydiskutovali jeho kontroverzné statusy na sociálnej sieti. Švéd v nich napríklad obvinil kluby profiligy z obchádzania predpisov pri podávaní liekov hráčom.

"Pokiaľ ide o tú vec s liekmi, nepotrebujem ďalší príjem. Netuším, odkiaľ tá informácia pochádza. Neviem, čo iné mám povedať," citovala slová kanadského kouča agentúra AP.

Lehner tvrdí, že mnoho tímov dáva hokejistom lieky na upokojenie a proti úzkosti bez lekárskeho súhlasu. Odkázal pri tom na Philadelphiu Flyers a trénera Alaina Vigneaulta a tvrdí, že má o tom aj dôkazy. Generálny manažér "letcov" Chuck Fletcher už tieto obvinenia v oficiálnom stanovisku odmietol: "Zdravie a pohoda našich hráčov sú našou najvyššou prioritou a všetka starostlivosť, ktorú im poskytujeme, pochádza od profesionálnych zdravotníckych pracovníkov tímu a nie od trénerov."

Zástupca komisára NHL Bill Daly v nedeľu pre agentúru AP vyhlásil, že chcú s Lehnerom hovoriť. Až po tom rozhodnú o tom, či vo veci začnú nezávislé vyšetrovanie. Lehner napríklad obvinil aj klub Buffalo Sabres, že sa nedostatočne postaral o jeho zranenie členka v čase, keď za "šable" chytal. Pohrozil navyše, že bude zverejňovať viac zákulisných informácií z prostredia NHL v prípade, že sa problémové veci nebudú riešiť.