Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Leverkusen odvolal trénera Bosza, tím povedie Wolf

Peter Bosz, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Spoločne s ním opustia tím aj jeho asistenti Hedrie Krüzen a Rob Maas.

Leverkusen 23. marca (TASR) - Vedenie nemeckého futbalového klubu Bayer Leverkusen odvolalo trénera Petra Bosza. Spoločne s ním opustia tím aj jeho asistenti Hedrie Krüzen a Rob Maas. Mužstvo povedie do konca sezóny Hannes Wolf, ktorý viedol nemeckú reprezentáciu do osemnásť rokov.

Bosz doplatil na slabé výkony tímu, keď z uplynulých piatich zápasov vyhral Bayer iba raz a trikrát prehral. V tabuľke figuruje až na šiestom mieste so sedembodovým mankom na priečky zaručujúce účasť v Lige majstrov. "Pri pohľade na vývoj sme dospeli k záveru, že nemáme inú možnosť. Nedeľná prehra 0:3 s Herthou Berlín nebola výnimka a ukázala trend. Nedokázali sme sa vynúť opakujúcim sa chybám, preto sme museli pristúpiť k zmene," povedal pre klubový web športový riaditeľ Bayeru Rudi Völler.

Päťdesiatsedemročný Bosz pôsobil v Leverkusene od decembra 2018, keď prišiel z Borussie Dortmund. Mužstvo doviedol k 59 víťazstvám a 16 remízam, v sezóne 2019/2020 sa jeho zverenci dostali do finále Nemeckého pohára, v ktorom podľahli Bayernu Mníchov. Jeho 39-ročný nástupca Wolf okrem mládežníckeho tímu viedol v minulosti Genk, Hamburg či Stuttgart.