Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 13. jún 2024
< sekcia Šport

Levski Sofia musí zaplatiť 30-tisíc eur za rasizmus fanúšikov

Fanúšikovia Levski Sofia, ilustračné foto Foto: TASR/Martin Bauman

Bulharský klub, ktorý na budúci rok oslávi svoje 100. výročie, vyzval fanúšikov, aby sa v budúcnosti vyhýbali podobným prejavom.

Sofia 21. septembra (TASR) - Bulharský futbalový klub Levski Sofia musí zaplatiť pokutu 30.000 eur za rasistické správanie sa svojich fanúšikov počas zápasu 2. predkola Európskej ligy proti FK Sarajevo.

Fanúšikovia 26-násobného bulharského šampióna mávali transparentom s rasistickým podtónom a urážali hráčov hosťujúceho tímu počas zápasu, ktorý sa hral 19. júla a v ktorom Levski zdolal mužstvo z Bosny a Hercegoviny 1:0.

Priaznivci bulharského tímu na svojom transparente tiež velebili bývalého vrchného veliteľa síl bosnianskych Srbov Ratka Mladiča a veliteľa srbskej polovojenskej jednotky "Tigers" Željka Raznatoviča, ktorí sa zúčastnili vojen v Bosne a v Chorvátsku v 90. rokoch minulého storočia.

Bulharský klub, ktorý na budúci rok oslávi svoje 100. výročie, vyzval fanúšikov, aby sa v budúcnosti vyhýbali podobným prejavom.

"Fanúšikovia by si mali uvedomiť, že klub nesie zodpovednosť za všetky podobné prejavy," napísalo vedenie klubu vo svojom stanovisku.