Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Boateng po Lewandowskeho hetriku Frankfurtu: Najlepší útočník na svete

Na archívnej snímke z 8. augusta 2020 futbalista Bayernu Mníchov Robert Lewandowski (hore). Foto: TASR/DPA

Ako mužstvo chceme podávať čo najlepšie výkony a vyhrávať. Som rád, že k tomu môžem pomáhať tým, čo viem najlepšie, uviedol Lewandowski.

Mníchov 25. októbra (TASR) - Poľský útočník Robert Lewandowski v stredajšom stretnutí Ligy majstrov s Atleticom Madrid strelecky mlčal, aj bez jeho gólového zápisu však futbalisti Bayernu Mníchov dokázali vykročiť za obhajobou prvenstva hladkým víťazstvom 4:0. Ešte o gól vyšší triumf si hráči bavorského giganta pripísali o tri dni v domácom súboji 5. kola najvyššej nemeckej súťaže proti Eintrachtu Frankfurt, na ktorom už mal ich ofenzívny ťahúň zásadný podiel.

Lewandowski skóroval dvakrát v prvom polčase, po zmene strán skompletizoval hetrik. Tridsaťdvaročný bombardér má na konte desať presných zásahov v prebiehajúcej bundesligovej sezóne a je jasný líder tabuľky kanonierov. "Robert je najlepší útočník na svete. V každom zápase ukazuje, aké ťažké je brániť ho. Vždy si vie v šestnástke nájsť správne miesto," povedal o Lewandowskom spoluhráč Jerome Boateng. Jeho strelecký kumšt pocítili v sobotu v Allianz Arene na vlastnej koži obrancovia Frankfurtu i hosťujúci brankár. "Bol neuveriteľne produktívny. Nevytvorili si veľa šancí, napriek tomu strelil tri góly," konštatoval Kevin Trapp, ktorého tím utrpel prvú prehru v lige a skĺzol sa na šiestu priečku v neúplnej tabuľke. Bayern je druhý s mankom jedného bodu na RB Lipsko, ktoré si doma v ten istý deň poradilo s Herthou Berlín 2:1.

Lewandowski opustil trávnik v 68. minúte za stavu 3:0. Tréner Hansi Flick chce v nahustenom programe využiť každú príležitosť na ušetrenie síl svojich kľúčových hráčov, Bayern totiž už v utorok čaká ďalšie vystúpenie v Lige majstrov na ihrisku Lokomotivu Moskva. "Som rád, že sme o našom víťazstve rozhodli skôr a mohli sme dohrávať duel so zatiahnutou brzdou. Napriek tomu sme prikrášlili triumf ďalšími dvoma gólmi, čo je pre naše sebavedomie iba dobré," povedal Lewandowski, ktorý sa stal prvým hráčom v 58-ročnej histórii najvyššej nemeckej súťaže s desiatimi zásahmi v jej úvodných piatich kolách.

Rekord v počte nastrieľaných gólov v jednom ročníku drží Gerd Müller. Legendárny útočník Bayernu ich v sezóne 1971/1972 zaznamenal 40. K tomuto číslu sa Lewandowski čiastočne priblížil v minulej sezóne, v ktorej dal 34 gólov v 31 zápasoch. Tridsaťgólovú hranicu počas svojho pôsobenia v Nemecku pokoril zatiaľ trikrát. "Verím, že mi vydrží forma a budem pokračovať v strieľaní gólov. Ako mužstvo chceme podávať čo najlepšie výkony a vyhrávať. Som rád, že k tomu môžem pomáhať tým, čo viem najlepšie," dodal Lewandowski.