Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Lewandowski dostal 3-zápasový trest, potrestali i Piqueho

Na snímke zľava hráč Bayernu Matthijs de Ligt a hráč Barcelony Robert Lewandowski bojujú o loptu v zápase 5. kola C-skupiny Ligy majstrov vo futbale FC Barcelona - Bayern Mníchov v Barcelone 26. októbra 2022. Foto: TASR/AP

S 13 gólmi najlepší strelec súťaže tak po MS vynechá zápasy s Espanyolom, Atleticom Madrid a Getafe.

Barcelona 16. novembra (TASR) - Poľský futbalista Robert Lewandowski dostal od vedenia španielskej La Ligy trojzápasový trest za vylúčenie v stretnutí s Osasunou. Nevyhol sa mu ani Gerard Pique, ktorý už ukončil kariéru.

Útočník Barcelony dostal dve žlté karty a musel odísť z ihriska už v 31. minúte. Barcelona nakoniec vyhrala 2:1. Poľský reprezentant podľa vedenia ligy ukázal "neúctu" voči rozhodcovi Jesusovi Gilovi Manzanovi, keď odchádzal z ihriska, za čo mu disciplinárna komisia udelila ďalší trest.

S 13 gólmi najlepší strelec súťaže tak po MS vynechá zápasy s Espanyolom, Atleticom Madrid a Getafe. "Je to vtipné, pretože to gesto bolo smerom k trénerovi Xavimu a nie rozhodcovi," povedal Lewandowski. Barcelona sa môže voči verdiktu odvolať.

Rozhodnutie Gila Manzana sa nepáčilo ani Piquemu, ktorý sedel medzi náhradníkmi, no po odpískaní polčasu vybehol k rozhodcovi a ten ho nakoniec cez prestávku vylúčil. Bol to Piqueho posledný duel v kariére, no disciplinárka mu napriek tomu udelila dodatočný štvorzápasový trest. Informovala agentúra AFP.