Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Lewandowski priznal po prehre s Messim v ankete sklamanie a smútok

Hráč Bayernu Robert Lewandowski, 2. novembra 2021. Foto: TASR/AP

Tridsaťtriročný kanonier Bayernu Mníchov tiež vyjadril nádej, že vyjadrenie uznania od Messiho po odovzdaní trofeje neboli len prázdne slová.

Berlín 7. decembra (TASR) - Poľský útočník Robert Lewandowski priznal, že výsledky ankety magazínu France Football o najlepšieho futbalistu roka 2021 ho naplnili smútkom. V prestížnej ankete o Zlatú loptu skončil druhý za Lionelom Messim z Argentíny.

Tridsaťtriročný kanonier Bayernu Mníchov tiež vyjadril nádej, že vyjadrenie uznania od Messiho po odovzdaní trofeje neboli len prázdne slová. "Bola pre mňa veľká česť bojovať s Robertom. Vlani si bol víťaz ty a myslím si, že France Football mal dať cenu tebe," povedal Messi pri prijímaní už svojej siedmej Zlatej lopty.

Lewandowski v rozhovore pre poľský Kanal Sportowy s odstupom času nevedel zakryť sklamanie: "Cítil som smútok. To nemôžem poprieť. Nemôžem povedať, že som bol šťastný, keď som cítil veľké sklamanie. Bol som tak blízko Messimu, ktorého kvalitu samozrejme rešpektujem, aj všetky jeho úspechy. Samotný fakt, že som s ním bol schopný súťažiť, mi ukazuje úroveň, ktorú som bol schopný dosiahnuť. A nie som príliš presvedčený, že mi dajú cenu za rok 2020. Rád by som, ak by Messiho vyjadrenie bolo úprimným názorom od veľkého hráča a nielen prázdnymi slovami," citovala Poliaka agentúra DPA.