Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Lewandowski sa nechce porovnávať s Messim či Ronaldom: Sú iná liga

Robert Lewandowski (vpravo), archívna snímka. Foto: TASR/AP

Obe superhviezdy pritom dokázal zdolať v hlasovaní o Hráča roka 2020 podľa FIFA.

Berlín 22. decembra (TASR) - Poľský futbalista Robert Lewandowski nevidí sám seba v rovnakej "lige", v akej sú podľa neho Lionel Messi či Cristiano Ronaldo. Obe superhviezdy pritom dokázal zdolať v hlasovaní o Hráča roka 2020 podľa FIFA.

"Messi a Ronaldo sú na čele týchto ankiet už dlhší čas. Tým sú jedineční. Nevidím sám seba na rovnakej úrovni ako sú oni. Oni sú iná liga," uviedol útočník Bayernu Mníchov v rozhovore pre magazín France Football. "No ak sa pozriete na tohtoročné čísla, tak som presvedčený, že som na tom celkom dobre, čo sa týka predvedených výkonov a nastrieľaných gólov," dodal.

Tridsaťdvaročný Lewandowski dal v predchádzajúcej sezóne 55 gólov vo všetkých súťažiach a Bayernu pomohol k zisku treble - k triumfu v Bundeslige, Nemeckom pohári i Lige majstrov. Lewandowskeho už vyhlásili za najlepšieho hráča v Nemecku, ocenenie dostal aj od Európskej futbalovej únie (UEFA). Francúzsky magazín France Football tento rok ocenenie Zlatá lopta neudeľuje.

Argentínčan Messi a Portugalčan Ronaldo si podelili triumfy v ankete Hráč roka podľa FIFA v 11-tich z predchádzajúcich dvanástich ročníkov. Od roku 2008 až do tohtoročnej edície nezískali cenu iba raz - pred dvomi rokmi im ju "vyfúkol" chorvátsky stredopoliar Luka Modrič.