Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Lewandowski túži po prekonaní Müllera: Pochopil by to

Na archívnej snímke z 8. augusta 2020 futbalista Bayernu Mníchov Robert Lewandowski (hore) sa teší po strelení gólu v osemfinále Ligy majstrov FC Bayern Mníchiv - FC Chelsea v Mníchove. Poľský útočník Robert Lewandowski sa stal v Nemecku najlepším futbalistom uplynulej sezóny. Kanonier Bayernu Mníchov získal tradičné ocenenie magazínu Kicker po prvý raz v kariére. Tridsaťdvaročný Lewandowski má za sebou vydarený ročník, s klubom získal treble za víťazstvo v bundeslige, národnom pohári i Lige majstrov. Foto: TASR/DPA

Lewandowski má na prekonanie rekordu posledný pokus, Bayern privíta v 34. kole bundesligy Augsburg.

Mníchov 17. mája (TASR) - Poľský futbalista Robert Lewandowski chce prekonať rekord Gerda Müllera, aj keby to mal dokázať z jedenástky v závere zápasu. Tridsaťdvaročný kanonier Bayernu Mníchov strelil v nedeľnom ligovom dueli 40. gól v sezóne a vyrovnal zápis legendárneho útočníka z ročníka 1971/1972.

Lewandowski má na prekonanie rekordu posledný pokus, Bayern privíta v 34. kole bundesligy Augsburg. "V tejto situácii by som sa odhodlal zahrať penaltu aj v 90. minúte. Gerd Müller dosiahol mnoho rekordov a bol vychýrený strelec, myslím si, že by pochopil moju túžbu prekonať ho," citovala Lewandowského agentúra DPA.