Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Lewandowski ukončil sponzorskú zmluvu s čínskou spoločnosťou Huawei

Robert Lewandowski, archívne foto. Foto: TASR/AP

O tom, že Huawei pomáha Rusku proti útokom proukrajinských hekerov, informoval britský denník Daily Mail. Poľská divízia čínskej spoločnosti označila tento článok za "fake news".

Varšava 7. marca (TASR) - Poľský futbalista Robert Lewandowski z Bayernu Mníchov ukončil spoluprácu so svojím sponzorom Huawei. Podľa poľských médií ide o reakciu na správy, že čínsky technologický gigant pomáha zabraňovať kybernetickým útokom na Rusko po invázii na Ukrajinu. Hráčov agent Tomasz Zawislak však dôvod nešpecifikoval.

O tom, že Huawei pomáha Rusku proti útokom proukrajinských hekerov, informoval britský denník Daily Mail. Poľská divízia čínskej spoločnosti označila tento článok za "fake news". "Huawei CBG Poland vyjadruje ľútosť nad ukončením partnerstva s Robertom Lewandowským. "Vážime si roky našej spolupráce a do budúcnosti mu želáme samé úspechy," uviedla firma v stanovisku zaslanom agentúre AFP.

Lewandowski odsúdil vojenskú agresiu: "Svet nemôže akceptovať, čo sa tam deje. Dúfam, že celý svet bude podporovať Ukrajinu."