Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Líder Okolo Švajčiarska Vlasov odstúpil, koronavírus preriedil pole

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Na Okolo Švajčiarska štartuje aj slovenský reprezentant Peter Sagan z TotalEnergies, ktorý vyhral tretiu etapu a v celkovom poradí mu po štvrtku priebežne patrila 105. priečka.

Locarno 17. júna (TASR) - Cyklistické preteky Okolo Švajčiarska výrazne zasiahol koronavírus. Pred štartom piatkovej 6. etapy musel pelotón pre pozitívny test opustiť dovtedajší líder celkového poradia Rus Alexander Vlasov. Z rovnakého dôvodu predčasne skončil aj ďalší jazdec stajne Bora-Hansgrohe Nemec Anton Palzer. Tri tímy stiahli v piatok z podujatia svoju kompletnú zostavu.

Už vo štvrtok odstúpil z pretekov Okolo Švajčiarska pre koronavírus holandský tím Jumbo-Visma. V piatok hlásilo pozitívne prípady viacero ďalších družstiev - okrem Bory aj Bahrain Victorious, Alpecin-Fenix a UAE Team Emirates, všetky tri tímy sa preto rozhodli na švajčiarskych cestách nepokračovať. Pravidelné testy odhalili nákazu aj v zoskupení EF Education-EasyPost u kvarteta jazdcov Stefan Bissegger, Rigoberto Uran, Hugh Carthy a Alberto Bettiol a covid vyradil z ďalšieho účinkovania i Sebastiana Berwicka, člena Israel-Premier Tech. Ako jeho blízky kontakt potom skončil aj Reto Hollenstein. Informoval o tom portál Cycling News.

Na Okolo Švajčiarska štartuje aj slovenský reprezentant Peter Sagan z TotalEnergies, ktorý vyhral tretiu etapu a v celkovom poradí mu po štvrtku priebežne patrila 105. priečka. Podujatie je prípravou na preteky Tour de France, ktoré odštartujú 1. júla.