Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

Lídrami švédskeho tímu na ZOH budú Hedman, Zibanejad a Landeskog

Švédsky hráč Victor Hedman oslavuje so spoluhráčom gól vo finálovom zápase s Kanadou na MS. Kolín, 21. mája 2017. Foto: TASR/AP

Účastníci olympijského turnaja oznamujú prvých troch nominovaných hráčov na základe požiadavky zo strany Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF), zámorskej NHL a hráčskej asociácie NHLPA.

Štokholm 5. októbra (TASR) - Po Kanade zverejnila trojicu hokejistov s istým miestom v kádri na ZOH 2022 aj reprezentácia Švédska. Podľa denníka Aftonbladet môžu s účasťou v Pekingu počítať obranca Tampy Bay Victor Hedman a útočníci Mika Zibanejad z New Yorku Rangers a Gabriel Landeskog z Colorada. "Tri korunky" budú 11. februára o 9.40 SEČ druhým súperom Slovákov v C-skupine ZOH, v nej sa stretnú aj s Fínmi a Lotyšmi.

Účastníci olympijského turnaja oznamujú prvých troch nominovaných hráčov na základe požiadavky zo strany Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF), zámorskej NHL a hráčskej asociácie NHLPA. Tréner švédskej reprezentácie Johan Garpenlöv vsadil na osvedčené mená. Tridsaťročný Hedman už reprezentoval svoju krajinu na Svetovom pohári 2016, kde pomohol k zisku bronzu, okrem toho má v zbierke zlato z MS 2017. O dva roky mladší Landeskog okrem účasti na SP 2016 bol aj pri striebornom úspechu Švédska na ZOH 2014 v Soči, kde plnil úlohu asistenta kapitána. Zo svetových šampionátoch má dve zlaté medaily. Dvadsaťosemročný Zibanejad pomohol svojej krajine k zisku titulu na MS 2018.

"Hedman je jeden z najlepších obrancov na svete. V uplynulých dvoch ročníkoch získal s Tampou Bay Stanleyho pohár, čím opakovane dokázal, že je právom považovaný za lídra. Landeskog je kapitán Colorada, jedného z najlepších tímov v NHL. Dokáže viesť mužstvo na ľade i mimo neho. Zibanejad v uplynulých rokoch výkonnostne explodoval a v súčasnosti je jeden z najlepších útočníkov NHL. Je komplexný hráč, použiteľný v akejkoľvek hernej situácii," povedal na adresu nominovanej trojice kouč Garpenlöv.