Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Lidström bude pôsobiť ako viceprezident Detroitu pre hokejové operácie

Nicklas Lidström, foto z archívu. Foto: TASR/AP

Člen Triple Gold klubu ukončil kariéru v roku 2012, o dve sezóny neskôr klub vyvesil jeho dres s číslom 5 a do Siene slávy ho uviedli pri prvej možnej príležitosti.

Detroit 11. januára (TASR) - Klub NHL Detroit Red Wings angažoval Nicklasa Lidströma ako viceprezidenta pre hokejové operácie. Niekdajší vynikajúci obranca bude pôsobiť v rodnom Švédsku a pomáhať generálnemu manažérovi Steveovi Yzermanovi aj v sledovaní hráčov Detroitu, ďalších tímov NHL, AHL, v Európe či amatérskych súťažiach.

"Červené krídla" draftovali Lidströma v roku 1989, všetkých dvadsať sezón v profilige odohral v ich farbách. Sedemkrát získal Norrisovu trofej pre najlepšieho obrancu súťaže, viac má na konte jedine rekordér Bobby Orr s ôsmimi oceneniami. Dvanásťnásobný účastník All Star zápasu pomohol Detroitu k zisku štyroch Stanleyho pohárov, v roku 2008 ho zdvihol nad hlavu ako prvý kapitán z Európy. Člen Triple Gold klubu ukončil kariéru v roku 2012, o dve sezóny neskôr klub vyvesil jeho dres s číslom 5 a do Siene slávy ho uviedli pri prvej možnej príležitosti. Informovala o tom agentúra AP.