Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

LIGA MAJSTROV: Atletico zastavilo víťaznú sériu Bayernu

Na snímke hráč Atletica Joao Felix strieľa gól v zápase A-skupiny 5. kola skupinovej fázy Ligy majstrov vo futbale Atletico Madrid - Bayern Mníchov v Madride 1. decembra 2020. Foto: TASR/AP

Španieli takmer uštedrili Bayernu prvú prehru v ročníku, no o výhru prišli v záverečnej desaťminútovke.

Bratislava 2. decembra (TASR) - Rekordný víťazný marš futbalistov Bayernu Mníchov v Lige majstrov sa zastavil na čísle 15. O ukončenie dlhočiznej série sa postarali hráči Atletica Madrid, ktorí v utorňajšom súboji A-skupiny remizovali s obhajcom trofeje 1:1 a so šiestimi bodmi na konte si posilnili vyhliadky na postup do jarného osemfinále. Vo vyraďovacej fáze sa predstavia, ak na budúci týždeň neprehrajú v Salzburgu.

Španieli takmer uštedrili Bayernu prvú prehru v ročníku, no o výhru prišli v záverečnej desaťminútovke. Skóre otvoril portugalský útočník Joao Felix v 26. minúte, v 86. minúte vyrovnal Thomas Müller z jedenástky. Bavori stratili vôbec prvé body v súťaži, no postup už mali zabezpečený pred vystúpením v španielskej metropole. "Odohrali sme veľmi dobrý zápas, bol to z našej strany perfektný kolektívny výkon. Veľká škoda, že sme neudržali tesný náskok a nezískali všetky body, ktoré by nás posunuli do osemfinále. Bayern sme nepúšťali do šancí, no predsa sa im podarilo jednu premeniť. Dúfam, že nás to o týždeň nebude mrzieť," vyjadril sa Joao Felix v rozhovore pre Movistar Plus.

Tréner Bayernu Hansi Flick šetril viaceré opory na sobotný šláger bundesligy proti Lipsku. Oddych doprial Manuelovi Neuerovi, Leonovi Goretzkovi, Robertovi Lewandowskému, pre zranenie neboli k dispozícii Alphonso Davies, Joshua Kimmich a Corentin Tolisso. "Vzhľadom na tieto okolnosti som s výsledkom spokojný. Atletico je vždy veľmi nepríjemný súper a jeho sila v domácom prostredí vzbudzuje rešpekt. Aj hráči z nášho širšieho kádra však ukázali, že tu majú svoje miesto," konštatoval Flick, ktorý po hodine hry poslal na ihrisko Sergea Gnabryho s Müllerom so zámerom, aby rozhýbali stojaté ofenzívne vody. "S Thomasom bola naša hra v ofenzíve dynamickejšia. Celkovo náš výkon v druhom polčase spĺňal prísne parametre," dodal Flick. Bayern ťahal víťaznú sériu v LM od 18. septembra minulého roka, keď v 1. kole skupinovej fázy zdolal doma Crvenu Zvezdu Belehrad 3:0 a napokon dokráčal až k zisku trofeje.

V ďalšom zápase A-skupiny viedol Salzburg už po úvodnej 45-minútovke na pôde Lokomotivu Moskva 2:0 po góloch Nemca Mergima Berishu. Ten najprv z pozície zaváňajúcej ofsajdom dokončil dobýjanie domácej brány a v 41. minúte rutinérsky zakončil rýchly brejk. V druhom dejstve znížil z penalty Anton Mirančuk v 79. minúte, no o tri minúty viedol RB opäť o dva góly po zásahu Karima Adeyemiho. Rakúsky majster vyhral 3:1 a udržal sa v hre o postup. "V každom doterajšom zápase sme hrali dobre, akurát nám chýbalo viac šťastia k tomu, aby sme mali na konte viac bodov. Proti Lokomotivu sme hrali takticky vynikajúco a bojujeme o postup do posledného zápasu, čo je skvelé. Som presvedčený, že je v našich silách zvládnuť súboj s Atleticom, ktorý bude pre oba tímy ako finále," povedal tréner Salzburgu Jesse Marsch.