Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

LIGA MAJSTROV: Klopp: Remíza je dobrý výsledok

Hráč Liverpoolu Georginio Wijnaldum (vľavo) v súboji s Thiagom Alcantarom z Bayernu v 1. zápase osemfinále Ligy majstrov FC Liverpool - Bayern Mníchov na štadióne v Liverpoole 19. februára 2019. Foto: TASR/AP

Liverpool mal v prvom polčase územnú prevahu a vypracoval si viacero šancí, Mohamed Salah, Sadio Mane ani Joel Matip ich však nepremenili.

Liverpool 20. februára (TASR) - Futbalisti Liverpoolu v úvodnom osemfinálovom zápase Ligy majstrov nenašli recept na prekonanie dobre organizovanej obrany Bayernu Mníchov. Tréner "The Reds" Jürgen Klopp však považuje bezgólovú remízu za dobrý výsledok a tvrdí, že pred odvetou v Alianz aréne (13. marca) je všetko otvorené.

Liverpool mal v prvom polčase územnú prevahu a vypracoval si viacero šancí, Mohamed Salah, Sadio Mane ani Joel Matip ich však nepremenili. "Nepodarilo sa nám streliť gól a nedosiahli sme výsledok, o ktorom sme snívali. Remíza 0:0 ja však určite lepšia ako 1:1 alebo 2:2. O postupujúcom do štvrťfinále ešte ani zďaleka nie je rozhodnuté. Už pred úvodným zápasom som povedal, že konfrontácia medzi Liverpoolom a Bayernom nemá favorita. Bol to veľký boj. Mali sme viac príležitostí, no chýbalo nám presnejšie zakončenie," uviedol Klopp pre akreditované médiá.

Liverpoolu sa nepodarilo streliť rýchly gól a s pribúdajúcimi minútami sa proti disciplinovane hrajúcemu súperovi presadzoval čoraz ťažšie. "Hráči Bayernu sú fyzicky veľmi dobre pripravení, silní v hlavičkových súbojoch. Bolo tam asi desať nádejných situácii, no sľubne sa vyvíjajúce akcie sme si sami pokazili zlou finálnou prihrávkou alebo splašenou strelou do húštiny súperových tiel. Bayern potvrdil, že má výborný tím. Nebol to zápas, na ktorý sa bude spomínať ešte aj o 20 rokov, no konečný výsledok je ok."

Tréner Bayernu Niko Kovač bol spokojný, že nemecký šampión si udržal čisté konto. "Na Anfielde sme neinkasovali, v uplynulom období sa to podarilo iba pár tímom. V obrane sme vytvorili nepriepustnú hradbu a ustrážili sme hviezdnych útočníkov Liverpoolu. Pred odvetou sme v dobrej pozícii, nastúpime doma pred 75-tisícovou diváckou kulisou. Budeme však musieť hrať na víťazstvo," zdôraznil Kovač, ktorému bude o tri týždne pre kartový trest chýbať Joshua Kimmich.

Jedným z pilierov defenzívy Bayernu v súboji s minulosezónnym finalistom Ligy majstrov bol stopér Mats Hummels, ktorý po bezgólovej remíze vyzdvihol výkon celého tímu. "Hrali sme veľmi obetavo, zodpovedne sme bránili a vrhali sa do súperových striel. Môžeme byť spokojní s predvedeným výkonom. Do bodky sme splnili taktické pokyny trénera Nika Kovača, hrali sme veľmi disciplinovane. Postupové šance sú 50:50, všetci si však dobre uvedomujeme, že akékoľvek domáce víťazstvo nám otvorí štvrťfinálové brány."