Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

Weissov gól po sóle Olympiakosu nestačil, Plzeň prehrala so City 0:3

Futbalista gréckeho klubu Olympiakos Pireus Slovák Vladimír Weiss ml. sa teší z gólu na 1:1 Foto: TASR/AP

Obhajca trofeje Bayern Mníchov nezávahal v domácej Allianz aréne a CSKA Moskva zdolal hladko 3:0.

Bratislava 17. septembra (TASR) - Slovenský reprezentačný stredopoliar Vladimír Weiss sa gólovo presadil hneď v prvý hrací deň skupinovej fázy Ligy majstrov 2013/2014, jeho Olympiakos Pireus však v C-skupine prehral s "milionárskym" Parížom St. Germain 1:4. V overtúre hlavnej časti prestížnej súťaže nezaváhal ani obhajca trofeje Bayern Mníchov po domácom hladkom triumfe 3:0 nad CSKA Moskva. Senzáciou je remíza Juventusu Turín na ihrisku FC Kodaň 1:1, Real Madrid aj vďaka hetriku Cristiana Ronalda deklasoval vonku Galatasaray 6:1.

V drese PSG sa po necelej dvadsaťminútovke strelecky predviedol útočník Edison Cavani, na ktorého presný zásah odpovedal po skvelom sóle Weiss. Slovenský reprezentant si najprv na pravom krídle spracoval oblúčik, následne jednému z obrancov PSG nasadil jasličky, ďalšieho obišiel ukážkovou kľučkou a napokon zblízka prekonal gólmana Salvatoreho Siriga. Olympiakosu to však nestačilo, keďže Parížania dvoma gólmi Thiaga Mottu v druhom dejstve zavelili k obratu a výhru 4:1 spečatil v závere Marquinhos. Len tri minúty predtým pritom švédsky kanonier Zlatan Ibrahimovič nepremenil nariadený pokutový kop.

Český majster Viktoria Plzeň v základnej zostave so slovenským brankárom Matúšom Kozáčikom a útočníkom Marekom Bakošom nestačil v D-skupine na Manchester City, ktorému podľahol 0:3. Oba tímy odchádzali do polčasovej prestávky za bezgólového stavu, anglický tím sa ale v 48. minúte rozstrieľal a v priebehu 10 minút si vytvoril trojgólový náskok. Ten sa už domácim nepodarilo ani skorigovať a Citizens si pripísali tri body, Michal Ďuriš za domácich hral od 61. minúty. Plný bodový zisk za víťazstvo 4:2 dosiahol aj Manchesteru United, ktorý privítal na Old Trafforde Bayer Leverkusen. Pod triumf "červených diablov" sa najväčšou mierou podpísal Wayne Rooney dvoma gólmi a dosiahol tak hranicu 200 presných zásahov v drese ManUtd. V historických tabuľkach United mu patrí štvrté miesto, vedie Bobby Charlton s 249 gólmi.



Obhajca trofeje Bayern Mníchov nezávahal v domácej Allianz aréne a CSKA Moskva zdolal hladko 3:0. Zverenci trénera Pepa Guardiolu, ktorý absolvoval premiéru na lavičke Bavorov v najprestížnejšej klubovej súťaži, rozhodli o svojom triumfe v prvom polčase. Už po úvodných štyroch minútach sa strelecky presadil David Alaba a v závere prvého dejstva zvýšil na 2:0 hlavou Mario Mandžukič. V 68. minúte sa medzi strelcov pridal ešte Arjen Robben.

V Istanbule nezakopli futbalisti Realu Madrid. Miestnemu Galatasarayu nedali šancu a zvíťazili vysoko 6:1, hetrikom sa blysol portugalský reprezentant Cristiano Ronaldo. Výhru však zatienilo zranenie brankára Ikera Casillasa, ktorý sa dostal medzi tri žrde Realu po 238 dňoch, ale na trávniku pobudol len úvodnú štvrťhodinu. Casillas sa musel predčasne porúčať do kabíny po zrážke so spoluhráčom Sergiom Ramosom, po ktorej utrpel pravdepodobne zranenie rebier. Pozornosť pútal aj tréner "bieleho baletu" Carlo Ancelotti, ktorý sa stal v utorok prvým koučom, ktorý v Lige majstrov viedol už šesť rôznych klubov. Predtým to bola Parma, Juventus Turín, Chelsea Londýn, AC Miláno a PSG.


LM 2013/2014 - 1. zápasy skupinovej fázy:


A-skupina:

Manchester United - Bayer Leverkusen 4:2 (1:0)

Gól: 22. a 70. Rooney, 59. van Persie, 79. Valencia - 54. Rolfes, 88. Toprak. Rozhodoval: Damir Skomina (Slov.)

Real Sociedad San Sebastian - Šachtar Doneck 0:2 (0:0)

Góly: 65. a 87. Alex. Rozhodoval: Ovidiu Hategan (Rum.)



B-skupina:

FC Kodaň - Juventus Turín 1:1 (1:0)

Góly: 15. Jorgensen - 54. Quagliarella. Rozhodoval: Ivan Bebek (Chorv.)

Galatasaray Istanbul - Real Madrid 1:6 (0:1)

Góly: 84. Bulut - 33. Isco, 54. a 81. Benzema, 63., 66. a 90.+1 Ronaldo. Rozhodoval: Mark Clattenburg (Angl.)



C-skupina:

Benfica Lisabon - Anderlecht Brusel 2:0 (2:0)

Góly: 5. Djuricič, 30. Luisao. Rozhodoval: Manuel Gräfe (Nem.)

Olympiakos Pireus - Paríž SG 1:4 (1:1)

Góly: 25. WEISS - 19. Cavani, 68. a 73. Motta, 86. Marquinhos. Rozhodoval: Felix Brych (Nem.)

/za domácich V. Weiss do 84. min. + gól/




D-skupina:

Bayern Mníchov - CSKA Moskva 3:0 (2:0)

Góly: 4. Alaba, 41. Mandžukič, 68. Robben. Rozhodoval: Gianluca Rocchi (Tal.)

Viktoria Plzeň - Manchester City 0:3 (0:0)

Góly: 48. Džeko, 53. Toure, 58. Agüero. Rozhodoval: Paolo Tagliavento (Tal.)

/za domácich M. Kozáčik celý zápas, M. Bakoš do 84. min., M. Ďuriš od 61. min./