Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

LIGA MAJSTROV: Žrebovanie pre chybu UEFA budú opakovať

Hráč Chelsea Jorginho (uprostred) oslavuje so spoluhráčom Antoniom Rudigerom (vľavo) úvodný gól z penalty vo futbalovom zápase anglickej ligy Premier League FC Chelsea - Manchester United v Londýne 28. novembra 2021. Foto: TASR/AP

Kluby okamžite po žrebe žiadali vysvetlenie, ako prvý sa ozval Villarreal, po ňom aj Atletico a Manchester United.

Nyon 13. decembra (TASR) - Pondelňajší žreb osemfinále Ligy majstrov 2021/2022 sa bude opakovať. UEFA totiž pri ňom spravila nezvyčajnú chybu, keď aktéri zle nalosovali súpera pre FC Villarreal (Manchester United), pričom obaja už hrali proti sebe v skupine. K Villarrealu priradili Manchester City, ale vzápätí už United chýbali pri možnosti žrebu pre Atletico Madrid.

"Po technickom probléme so softvérom, ktorý mal signalizovať možnosť alebo nemožnosť výberu tímov pri žrebovaní, sa celý žreb zopakuje odznova o 15.00 SEČ," potvrdila UEFA na oficiálnom webe.

Kluby okamžite po žrebe žiadali vysvetlenie, ako prvý sa ozval Villarreal, po ňom aj Atletico a Manchester United. UEFA následne protesty uznala, chybu si priznala a rozhodla o zopakovaní žrebu. Za vinníka označila externého dodávateľa softvéru. Informovala agentúra AFP.